фирми продукти
представяме
работа
 
Декорация на мебелите с декупаж

Как да превърнете обикновените пластмасови мебели в нестандартни произведения на изкуството? Най-лесният начин е с помощта на декупаж – лесна техника за апликации, с която можете да развихрите фантазията си и да осъществите разнообразие от дизайни.

декупаж


Необходими материали:

* пластмасова или дървена мебел със семпли форми (например стол, какъвто е използван тук)
* обикновена хартия за шаблон
* молив
* постер или цветна декорация (готова или принтирана) – декорацията може да бъде от две взаимно свързани части, които да продължават по протежение на мебела (както е тук)
* ножици
* лепило (за декупаж)
* дунапренови четки
* вода
* гъбичка
* ръчен валяк (използван за разстилане на мастилото)
* полиуретаново покритие (лак)


Инструкции:

1. Почистете добре стола и ако можете го разглобете на няколко части, за да улесните декорацията му. Очертайте върху хартия формата на всяка част, която ще обработвате, за да използвате така получената форма като шаблон за декорацията.

декупаж


2. Поставете шаблона върху постера или парчето декоративна хартия, като го наместите върху желания сектор (ако търсите определена фигура например). С молив очертайте лекичко формата на шаблона върху декорацията.

декупаж

Съвет: Избягвайте да използвате за декупаж тънка хартия, например вестник или оризова хартия, тъй като тя се намачква твърде лесно. Ако харесвате дизайн, който е върху такава хартия, направете цветно фотокопие (лазерно) и използвайте него.


3. Използвайте ножици, за да изрежете декорацията по очертанията – ако ще правите грешки, по-добре е те да са с излишък на хартия, тъй като винаги можете да подрежете ръбовете.

декупаж


4. С дунапренова четчица нанесете лепило върху цялата повърхност на мебела (там, където ще правите декупажа). Когато поставяте декорацията, лепилото трябва да е все още неизсъхнало.

декупаж


5. Потопете декорацията (хартията) във вода за няколко секунди, за да стане по-гъвкава.

декупаж


6. Изравнете декорацията с парчето от мебела и го наместете добре по ръбовете. Използвайте влажна гъбичка и влажен валяк, за да изгладите декорацията и да премахнете излишъка от лепило, вода и въздух. Оставете да съхне, като от време на време проверявайте за новопоявили се балончета, които да изгладите. Оставете настрани мебела за няколко часа, докато лепилото стегне.

декупаж


7. Нанесете акрилното полиуретаново покритие с дунапренова четка – нанесете общо пет слоя, като ги разпределяте през един час.

декупаж


Източник: diyideas.com







Няма коментари


ключови думи
декупаж, мебели, декорация на мебели

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg