фирми продукти
представяме
работа
 
Перфектно поддържани тревни площи с косачките на STIHL

Наситената зелена трева ни подканва да се отпуснем и да ѝ се насладим. Ние инстинктивно се чувстваме добре, щом усетим аромата на прясно окосена трева. Причината за позитивното влияние на тревата е в нейния непрекъснат растеж. За да бъде жизнена, тя се нуждае от достатъчно слънчева светлина, вода и хранителни вещества в комбинация с непрекъсната поддръжка на тревната площ.

За тази цел STIHL Ви предлага богат асортимент подходящи косачки с различни елементи на оборудване. Към тях спадат ръчно водени бензинови, акумулаторни или електрически модели косачки, комфортни райдери и трактори за косене или автоматични косачки роботи iMow.

Предизвикателствата при поддръжката на тревни площи са толкова многостранни, колкото са и изискванията на потребителите към косачките им. Освен основните критерии като големината на площта за косене и формата на задвижване нуждите са много индивидуални. Доколко е важен комфортът при косене? Каква е предпочитаната ширина на косене? Тревната площ да има ли типичен английски дизайн на ивици? Ще се използва ли кош за събиране на тревата или тя ще се мулчира?

Бензиновите косачки STIHL се отличават с висока производителност при косене, дълъг експлоатационен живот и голямо разнообразие от модели. Представяме Ви предлаганите у нас серии бензинови косачки STIHL с техните характеристики:

Моделите от серия 2, оборудвани с ефективен двигател и стабилен корпус от стоманена ламарина, предлагат добра производителност при косене и събиране на окосената маса. Част от тях имат и 1-скоростен колесен механизъм. Уредите от тази серия са много подходящи за използване на средно големи и големи тревни площи.

Бензинови косачки STIHL

Косачките от серия 4 с устойчив на удари корпус от висококачествена пластмаса се отличават със стабилност, маневреност и обмислени елементи на оборудване. Благодарение на ширините на косене от 41 или 46 см те са оптимални за поддръжка на тревни площи със средна големина.

Бензинови косачки STIHL

В серия 5 се представят модерни универсални модели, които съчетават компактност с висока мощност. Амбициозните частни потребители ценят ширината на косене от 43 см, с която могат да бъдат косени предимно площи със средна големина.

Бензинови косачки STIHL

Висококачествени материали, иновативни технически детайли и превъзходни резултати при косене определят моделите от серия 6. Многобройни акценти в оборудването, напр. комфортна моно-ръкохватка или съединител нож-спирачка, се грижат за висок комфорт при бързото напредване с работата.

Бензинови косачки STIHL

Към специалната серия R спадат мултифункционални косачки и уреди със странично изхвърляне на окосената маса. 3-колесните мултифункционални косачки са и много повратливи при работа на тесни пространства. Подходящи области за употреба са нередовно косени поляни, тревни площи с много дървета или затревени крайпътни участъци.

Мултифункционални бензинови косачки STIHL

Навсякъде, където има контакти за ел. мрежа, електрическите косачки на STIHL влизат в действие за поддръжка на малки и средно големи тревни площи. Отличават се с мощни електродвигатели, тиха работа, ниско тегло за лесно транспортиране, както и надеждност, лесно управление и висока производителност.

Електрически косачки STIHL

Леките и маневрени акумулаторни косачки от акумулаторната система COMPACT на STIHL са много подходящи за поддръжка на малки до средно големи тревни площи. Те заобикалят препятствия като храсти или дървета тихо и без вредни емисии. Двигателите с директно задвижване използват енергията много ефективно и убеждават с висока производителност на единица площ.

Акумулаторни косачки STIHL

Косачките от акумулаторната система PRO на STIHL са компактни, комфортни и лесни за маневриране. С тях косите без кабел, с много ниско ниво на шум и без отделяне на вредни емисии, благодарение на което са много подходящи за употреба в райони с наложени ограничения на шума, напр. за поддръжка на тревни площи в паркови или хотелски съоръжения или жилищни квартали.

Акумулаторни косачки STIHL

Аксесоарите за косачките STIHL ги допълват с практични допълнителни функции или оптимизират работата им в специална околна среда. Например с помощта на предлаганите като опция набори за мулчиране много модели косачки се дооборудват и стават мултифункционални. Така окосената маса може или да бъде отведена в коша за трева, или да се използва за мулчиране, т.е. естествено наторяване. Когато мулчирате тревната площ, ѝ връщате обратно нужните минерални хранителни вещества по екологичен начин, тъй като окосената трева пада директно на окосения участък като богата на хранителни вещества тор.

Мултифункционални косачки STIHL

Проветряването на тревната площ повишава качеството на тревата. Заради мъха и тревния филц често до активните корени на тревата не проникват достатъчно кислород и микро хранителни вещества. За да бъде почвата Ви винаги рохкава, добре проветрена и благодарение на това устойчива, помага редовното аериране и грапене. При вертикутиране вертикални ножове се врязват няколко милиметра в почвата и отстраняват тревния филц. При грапене плевелите и изсъхналият растителен материал се изресват от повърхността. За витализиране на зелените Ви площи STIHL предлага аератори с бензинов или електродвигател.

Бензинови и електрически аератори STIHL

Автор: Андреас Штил ЕООД


10 май 2019 - Comfort.bg
Няма коментари


ключови думи
STIHL, бензинови косачки, електрически косачки, акумулаторни косачки, аератори за трева, вертикулатори, бензинови аератори, електрически аератори


още от категорията градинско оборудване

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg