Домашният офис - инвестиция в бъдещето

Списание

ОЩЕ ЗА КЪЩАТА

Брой

01/2019

Най-четено от броя

    Домашният офис - инвестиция в бъдещето     Входните изтривалки

Още от броя

Домашният офис - инвестиция в бъдещето

В последните години зачестиха обявите за гъвкаво работно време, появиха се така наречените co-working места, а фрийлансърите се увеличават стремглаво. Това на практика означава, че 8-часовият работен ден във фирмен офис в съвсем близко бъдеще ще се превърне в отживелица. Промяната, през която минаваме в момента, вещае, че в бъдеще не фиксираните длъжности, а личността и личностните характеристики ще са водещи фактори. Регламентираното работно време вече няма да е от значение. Заплатите няма да се базират на присъствие в офиса, а на количество реализирани проекти на компанията.

Офисът се превръща в ненужен разход

Нарастващ процент от работодателите осъзнават неуместното влагане на средства за наемане и поддръжка на специализиран офис, наред с немалкото предимства на дистанционния модел. Какво налага това? Често пъти техниката в офиса е бавна и стара, което води до повече нерви на служителите и по-малка продуктивност, имайки предвид, че вкъщи може да работите с последно поколение софтуер и хардуер, например. За мениджърите пък остава извода, че няма как да изискват креативност и бързина от своите колеги, при положение че не могат да им осигурят съответната микросреда. Wi-fi технологията направи възможно съхраняването на инфорцията на облак, провеждането на видеоразговори и скайп интервюта. С две думи - можем да сме заедно с колегите си, дори и да се намираме на разстояние от тях.

Тази тенденция кара все повече хора да обмислят обособяването на кътче за работа от дома. Невинаги обаче жилището разполага с достатъчно голяма площ за отделен кабинет, а със сигурност такова начинание изисква поне няколко квадратни метра. Организацията на работния кът в това пространство трябва да предлага нужния комфорт и усамотение, да позволява разполагане на компютър или лаптоп, място за складиране на фирмения архив и работните консумативи, а ако дейността на компанията го изисква, и място за провеждане на срещи и презентации. Всички тези фактори определят избора на подходяща зона за подобно предназначение като водещ аспект. Ето и няколко идеи, от които може да почерпите вдъхновение при организиране на наличното пространство...

Източник: ОЩЕ ЗА КЪЩАТА


препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg