Тенденции в коледната украса за дома

Списание

ОЩЕ ЗА КЪЩАТА

Брой

12/2018

Най-четено от броя

    Тенденции в коледната украса за дома     Сукулентните растения в дома

Още от броя

Тенденции в коледната украса за дома

Подготовката за най-светлите празници от годината е в разгара си, а Коледният дух сякаш витае във въздуха. Наред с усилените приготовления за вълшебния празник, подаръците за любимите хора и планирането на незабравима ваканция, изборът на подходяща украса за дома е може би едно от най-вдъхновяващите занимания. И както всичко се променя непрекъснато, празничната декорация отново е още по-пленителна и неотразима.

Цветовете на Коледа

Цветовете са първото нещо, което предизвиква емоционална реакция у хората, ето защо цветовата палитра се оказва по-важна даже от самата декорация. Празничният декор отдавна вече не е просто комбинация от червено, зелено и бяло. Природните пастелни нюанси в съчетание със синьо-зелено са хит в тенденциите на украса за Коледа. В условията на стрес и забързано ежедневие все повече хора намират мир и спокойствие в цветовете от пасторалната идилия, които отново ще присъстват в цялото си очарование. Връщането към основите е ясно очертаваща се тенденция в интериора през последните няколко години. Скандинавското влияние, в което неутралните цветове се комбинират с контрастни текстури и нюанси ще се задържи и тази зима.

Очарователното, меко розово отново ще създава усещане за нежност и хармония. Традиционният червен цвят този път се развива до по-интензивни нюанси, като персийско червено и бордо. Връзката ни с природата, пресъздадена чрез маслиненозелено и ултрамарин ще създава очарователна атмосфера в домовете. Тенденциозното синьо от миналата година се трансформира до актуалните по-тъмни тонове на индиго, мастило и деним. Блясъкът е основен елемент на повечето празнични декори, изразен в сребристи и златисти коледни акценти, в комбинация със заскрежено бяло.

Символика и минималистично очарование

Коледа предоставя възможност да изразим собствените си вкусове и да развихрим въображението си. Традиционните предмети за декорация на дома вече са представени по символичен начин. Дори коледното дърво придобива по-различен вид. Символиката и минималистичният подход са главни направления в празничната украса...

Източник: ОЩЕ ЗА КЪЩАТА


препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg