London Design Festival 2018 - дизайн и продукти по поръчка

И тази година през септември Лондонският фестивал на дизайна за 16-ти пореден път даде възможност на лондончани и всички посетители да преживеят, открият и да бъдат вдъхновени от дизайна на световно ниво. Той включваше множество изложби и събития в цял Лондон, най-важните от които 100% Design, Decorex International, designjunction, Focus / 18 и London Design Fair.

Какви тенденции в дизайна се очертаха по време на фестивала? По отношение на цветовете след миналогодишния акцент върху топлия цвят на теракотата тази година дизайнерите се насочват повече към ярката топлина на жълтото във всички негови оттенъци – от тъмна охра до вибриращо жълто като интересния фотьойл Quetzal дизайн на Marc Venot за Missana, както и цялостното оформление на площите на изложението 100% Design.

Силен акцент бяха и продуктите, изработени по поръчка и на ръка, включително и с майстори, работещи на място. Компанията за мебели по поръчка Kent & London позволи по време на фестивала хора от публиката и дизайнери да направят свои собствени мебели като използват материали в шоурума с помощта на техни дизайнери, като по този начин можеха да проследят целия процес на създаване на мебелите.

Известната мебелна компания Cassina представи колекцията си за 2018, включваща елегантни и практични модели като модулния диван Bowy-Sofa, дизайн на арт директора на компанията Patricia Urquiola.

Имаше интересни продукти, създадени от млади начинаещи дизайнери – като Iklwa, стол, вдъхновен от Африка, дизайн на Mac Collins в красив син цвят...

Източник: ОЩЕ ЗА КЪЩАТА


препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg