Къщата с трите стени

Списание

ОЩЕ ЗА КЪЩАТА

Брой

05/2012

Най-четено от броя

    Къщата с трите стени     Дърво за двора и балкона

Още от броя

Къщата с трите стени

Къщата на архитектите от архитектурно студио Ковач представлява минималистична еднофамилна къща. Тя има неправилна форма, но гарантира драматично въздействие. Нейните обеми се разгъват последователно пред погледа и ги откривате един след друг, когато идвате по пътя. Това е търсен ефект. Архитектите го постигат чрез постепенното разкриване на отделните части на Къщата с трите стени, както са я нарекли от екипа на "Ковач архитектс".

Тя се намира в Бевърли хилс, Калифорния и е разположена на хълм, върху парцел с нестандартна форма в края на дълга алея. Когато се достигне до последната част на постройката, прорези в стените на къщата само намекват за пространството отвъд тях, и едва когато направите последния завой, се разкрива цялостната гледка, обрамчена от монолитните стени.

В къщата са използвани елементи, които обозначават пространството и рисуват прецизни гледки. За пристигащите по пътя към къщата първата гледка представлява деликатен мост, който определя началото на двора. Мостът се протяга, за да свърже жилищната част с къщата за гости и гаража. От едната страна, основните жилищни пространства са подслонени под двойна конзола, която сякаш само въздушно минава отгоре, без да докосва основните носещи стени. Ефектът е едно вътрешно напрежение, като противовес на пасторалната хармония на околното пространство.

След като преминете през тази визуална котва и влезете във вътрешния двор, вие сте погълнати от остъклени обеми, чиято кулминация е в просторна семейна стая. В един общ правоъгълен обем са поместени удобната кухня с готварски остров, следва трапезарията и накрая е дневната зона. Вътрешните решения са модерни, цветовата гама е топла и семпла. Стъклените врати водят към огромни тераси на север и на изток. Във вътрешния двор на изток и юг голям басейн и градина се разкриват пред погледа ви и завършват картината...

Източник: ОЩЕ ЗА КЪЩАТА


препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg