фирми продукти
представяме
работа
 
Над 400 домакинства в Пазарджик ще бъдат със санирани жилища до есента

Саниране на сградиС близо седем и половина милиона лева ще бъдат обновени жилищата на над 400 семейства от Пазарджик, разположени в общо 40 жилищни сгради. Това става възможно благодарение на изпълнението на два проекта по Оперативна програма "Региони в растеж", по които работи местната община. Това съобщи секретарят на община Пазарджик Румен Кожухаров.

Първият етап вече започна и по него мерки за енергийна ефективност се изпълняват в 13 многофамилни жилищни сгради в областния център, в които живеят 191 домакинства.

Строителните дейности включват подмяна на дограма, топлоизолиране, ремонт на покривите и други дейности, свързани с мерките за повишаване на енергийната ефективност. На някои места е планирано и подобряване на достъпа на хора с увреждания до сградите, конструктивно възстановяване и усилване, с което да се осигурят по-добри условия за живот, топлинен комфорт и по-високо качество на жизнената среда.

Първият проект е на стойност близо 3 милиона и 700 хиляди лева, а вторият 3 637 000 лв. Очаква се строителните дейности да приключат предсрочно и до края на есента ремонтните дейности в 40 многофамилни жилищни сгради да са финализирани, след което през зимните месеци администрацията ще е ангажирана предимно с оформянето на документите, които се изискват от Програмата.

Целта е ремонтираните жилищни сгради да достигнат най-малко клас на енергопотребление "С", коментира Кожухаров и подчерта, че с изпълнението на проектите се предвижда и екологичен ефект, а именно намаляване на потреблението с до 11 500 мегавата и с над 2 500 тона на вредните емисии.


6 август 2020 - Монитор




Няма коментари


ключови думи
саниране на сгради, енергийна ефективност, саниране, обновяване на сгради


още от категорията саниране

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg