фирми продукти
представяме
работа
 
НСИ: Строителството с по-слаб спад през май

Сградно строителствоСпадът в строителната продукция намалява. На годишна база регистрираното намаление в показателя е 14.1% със съответно 16.6% при сградното и 10.5% при гражданското/инженерното строителство. Спрямо април 2020 г. е налице намаление от 1.4% в общия показател. Спадът при сградното строителство е с 1.3% по-малък, а при гражданското – с над 2% по-малък. Това показват календарно изгладените данни на Националния статистически институт (НСИ).

Въпреки че на годишна база е налице спад, то месечните данни показват подобрение. През май 2020 г. индексът на произведената строителна продукция, изчислен от сезонно изгладени данни, е над равнището от предходния месец, като продукцията от гражданското/инженерното строителство се увеличава с 0.4%, а от сградното строителство - с 0.2%.

Към края на петия месец индексът на продукцията в сектор "Строителство", изчислен въз основа на сезонно изгладени данни, е с 0.3% над равнището от предходния месец и с 14.1% по-малък спрямо същия месец на 2019 г.


10 юли 2020 - Монитор




Няма коментари


ключови думи
строителство, инфраструктура, гражданско строителство, сградно строителство


още от категорията строителство, строителни дейности

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg