фирми продукти
представяме
работа
 
Във ВиК мрежата на област Бургас ще бъдат инвестирани близо половин милиард лева

Водни проектиДоговор за изпълнение на интегрирания воден проект за област Бургас на стойност 459.3 млн. лв. беше подписан днес от министъра на околната среда и водите Емил Димитров и изпълнителния директор на "Водоснабдяване и канализация - Бургас" ЕАД инж. Ганчо Тенев; 323.7 млн. лв. са безвъзмездно финансиране от оперативна програма "Околна среда" (ОПОС).

"Бургас ме изненада с безкрайната си амбиция. Ганчо Тенев е единственият директор на ВиК, който направи предложение за дълготрайно решение за водоснабдяване на цялото Черноморие за десет години напред", коментира министър Димитров при подписването на договора.

Проектът предвижда реконструкция и рехабилитация на съществуващата ВиК структура и изграждане на нови системи и съоръжения в тринадесет агломерации - Бургас, Несебър, Поморие, Созопол, Приморско, Обзор, Айтос, Карнобат, Царево, Китен, Черноморец, Сарафово и Лозенец. Срокът за изпълнение на дейностите по проекта е 43 месеца.

Cлед изпълнeниeто му 324 566 жители ще имат достъп до подобрено пречистване на отпадъчните води, а 279 011 души ще се ползват от подобрени услуги във водоснабдяването.

Дейностите по проекта включват реконструкция на над 158 км водопроводна и 22 км канализационна мрежа, както и изграждане на над 80 км нова ВиК мрежа. Предвидено е строителството на една нова пречиствателна станция за отпадъчни води (ПСОВ) в Карнобат и реконструиране на ПСОВ - Бургас, ПСОВ - Меден рудник и ПСОВ - Обзор. Ще бъдат реконструирани две пречиствателни станции за питейни води - ПСПВ Камчия и ПСПВ Ясна поляна.


16 юни 2020 - Дневник




Няма коментари


ключови думи
ВиК, водни проекти, водна инфраструктура, пречиствателни станции


още от категорията вик

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg