фирми продукти
представяме
работа
 
15 съвременни материала за кухненските плотове

При наличието на толкова много варианти изборът на кухненски плот често се оказва трудна задача. Тъй като в много случаи това е елементът, от който се определя цветовата схема на интериора, добре е да подходите внимателно към избора. От съществено значение е това да бъде материал, който не само изглежда добре, но и има необходимите качества да устои на условията на експлоатация.

1. Стеатит

Кухненски плот от стеатит

Стеатитът намира широко приложение в лаборатории благодарение на устойчивостта си на петна, химикали и бактерии. Това е изключително здрав естествен камък и несъмнено е отличен избор за съвременната кухня. Въпреки че цената му е доста висока, инвестицията си заслужава.

2. Гранит

Кухненски плот от гранит

Причините гранитът да бъде популярен избор за кухненските плотове са много – това е естествен камък с уникална текстура, има разнообразни разцветки и дава възможност повърхността му да бъде допълнително третирана. Цената му може значително да варира, в зависимост от качеството на материала и размерите на плочите.

3. Мед

Кухненски плот от мед

Медта като материал за кухненски плот е едно доста нетрадиционно решение, но ще останете приятно изненадани колко лесен е за почистване и поддръжка. Важно е да имате предвид, че мeдта реагира на различни вещества и по повърхността се образуват матовочервени, кафяви и зеленикави оттенъци.

4. Технически камък

Кухненски плот от технически камък

Плотовете от технически камък могат да бъдат във всякакъв цвят. Този вид материал е изграден от кварц, смола и специални пигменти, които го правят здрав и водонепропусклив.

5. Керамични плочки

Кухненски плот от керамични плочки

Керамичните плочки са един от най-достъпните варианти за облицовка на кухненските плотове. Те са устойчиви, трайни, а също и лесни за поставяне и поддръжка.

6. Екоматериали

Кухненски плот от екоматериали

Ако искате да използвате изцяло екосъобразни материали в обзавеждането на кухнята си, можете да заложите на регенерирана дървесина, биостъкло или бамбук.

7. Поцинковани кухненски плотове

Поцинкован кухненски плот

Рядко можете да видите цинкови плотове в модерните кухни, но това е материал, чиито качества са го направили популярен за векове. Повърхността му не задържа бактерии и алергени, което го прави отличен избор за зоните за приготвяне на храна.

8. Плотове от рециклирана хартия

Кухненски плот от рециклирана хартия

Дори на пръв поглед идеята за кухненски плотове от хартия да звучи безумно, това е едно невероятно екосъобразно решение за съвременния дом. Рециклираната хартия, примесена със смоли и пигменти, се превръща в устойчив и дълготраен материал.

9. Ламинирани кухненски плотове

Ламиниран кухненски плот

Въпреки че често биват пренебрегвани от любителите на естествения камък, ламинираните плотове се радват и на голям брой привърженици. Те се предлагат в огромна гама от цветове и текстури и то на много достъпна цена.

10. Цимент и рециклирано стъкло

Кухненски плот от цимент и рециклирано стъкло

Кухненските плотове от цимент и рециклирано стъкло обикновено са доста скъпи, но комбинацията от тези два материала създава уникална визия и придава луксозно очарование и характер на кухнята.

11. Мрамор

Кухненски плот от мрамор

Когато става въпрос за класически облик на кухнята и безупречен стил, мраморът несъмнено е решение без конкуренция. По повърхността му обаче лесно се образуват драскотини и остават нежелани оцветявания.

12. Бетон

Кухненски плот от бетон

С помощта на различни пигменти, добавки и оцветители бетонният кухненски плот може да се превърне в най-атрактивния акцент в кухнята.

13. Неръждаема стомана

Кухненски плот от неръждаема стомана

Професионалните готвачи са едни от най-големите привърженици на плотовете от неръждаема стомана, тъй като повърхността им не се оцветява, устойчиви са на високи температури и се почистват лесно.

14. Плотове от акрил


Кухненски плот от акрил

Плотовете от акрил са изключително модерно решение. Те могат да бъдат във всякакъв цвят и форма, което им позволява без проблеми да се впишат във всеки интериор.

15. Дървени кухненски плотове


Дървен кухненски плот

Много хора са на мнение, че масивната дървесина не е добър вариант за кухненските плотове, но в действителност това съвсем не е така. С подходящите защитни покрития те могат да бъдат едно удивително красиво решение с отлични качества.

Източник: houzz.com







Няма коментари


ключови думи
идеи за кухнята, кухненски плот, идеи за дома

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg