фирми продукти
представяме
работа
 
11 интересни тераси

Даже да не притежавате къща с просторна веранда или балкон, можете да разгледате тези интересни тераси, от които всеки би могъл да почерпи вдъхновение за създаването на уютна обстановка на открито. В зависимост от нейната големина, на терасата могат да се поместят кресло, маса за кафе, барбекю, зеленина, кът за игри. Ако обичате да събирате тен, част от терасата трябва да е открита, а онези, които предпочитат да четат на сянка, е необходимо да предвидят чадър или сенник.

1. Такава морска гледка е достатъчна, за да харесате терасата, която е частично окъпана в слънчева светлина. Обикновените екстериорни столове и дървената маса са позиционирани на шарена сянка, върху лесна за почистване керамична настилка, като оформят страхотна зона за разговори и интересна книга.

11 интересни тераси


2. Сенникът в горната част на конструкцията, която обгражда терасата, осигурява защита от горещината и от вятъра. Дървените прегради предоставят уединение, без обаче да блокират слънчевата светлина. Терасата е обзаведена само със семпъл ъглов диван и две широки табуретки, които могат да се ползват и като масички за кафе. Материалът, от който е изработена мебелировката, е подходящ за екстериорни пространства, тъй като е устойчив и се почиства много лесно.

11 интересни тераси


3. Просторната полуоткрита тераса е с подвижен сенник, който осигурява защита от горещината, но не блокира слънчевата светлина, която идва отстрани. Удобният диван е комбиниран с масички за кафе и няколко възглавнички, върху които може да се сяда директно на пода. Той е покрит с огромен килим в ярки багри, който създава приятна и уютна атмосфера в екстериорното пространство.

11 интересни тераси


4. Терасата е преходно помещение със стълба, а площта й не е твърде обширна. Върху керамична настилка е оформена зона за разговори с диван, две кресла и дървена масичка за кафе. За сянка е монтиран голям чадър в светъл цвят, а като акцент на дивана и креслата са разположени ярко обагрени меки възглавници.

11 интересни тераси


5. Малката тераса е обзаведена с плетени мебели, които са устойчиви на износване и подходящи за външна употреба. Мебелировката е позиционирана до парапета, на шарена сянка, с чудесна панорама. Канапето, масата и столът са практични и в ненатрапчиви неутрални разцветки.

11 интересни тераси


6. Върху малката тераса няма достатъчно пространство за мебелировка, която да оформи зона за разговори. Тя обаче може да се обзаведе с два стола, които са много удобни за почивка навън с чаша чай, кафе или интересна книга. Тапицерията е в стилна тъмносиня разцветка, в същата тоналност като подовата настилка и контейнерите с балконски растения.

11 интересни тераси


7. Огряната от слънце просторна тераса разполага с невероятна панорамна гледка, а ниският тухлен парапет подхожда идеално на рустикалната настилка в екстериора. Обзавеждането на терасата включва канапе, маса за кафе от дървесина и кресло.

11 интересни тераси


8. Не много просторната, но уютна ъглова тераса разполага с приятна гледка. Мебелировката е с метална конструкция, не заема много пространство и оформя комфортна зона за кафе и раздумка.

11 интересни тераси


9. Скрита от слънцето, терасата със стъклен парапет разполага с кът за разговори, който е обзаведен с екстериорна мебел от метал. Керамичната настилка е лесна за почистване, а саксиите осигуряват частично уединение от съседната сграда.

11 интересни тераси


10. Окъпаната в слънчева светлина тераса е просторна и светла. Тя е с висок парапет, който осигурява уединение, а основата му може да се ползва като пейка или като рафт. Обзавеждането се състои от кресло и ниска табуретка в топли меки багри.

11 интересни тераси


11. Зоната за четене и напитки е оформена във вътрешността на терасата, която в по-голямата си част е огряна от светлина. Плетената мебелировка включва канапе, кресло, стъклена маса за кафе с метална база и табуретка с мека тапицерия в бяло.

11 интересни тераси


Източник: decorativehomeinterior.com







Няма коментари


ключови думи
терасa, балкон, идеи за дома

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg