фирми продукти
представяме
работа
 
Висяща закачалка за малката стая

Ако не разполагате с достатъчно пространство в стаята, за да монтирате гардероб, можете да окачите от тавана тази лесна за направа закачалка. Необходими са Ви само дълъг лост и здрав канап, за който да окачите основата. Върху нея можете да монтирате метални винтове с кука или да окачвате закачалки. В зависимост от дължината на основата и от това колко закачалки искате да съхранявате върху нея, можете да я захванете за тавана само в двата края или в двата края и в центъра.

Висяща закачалка за малката стая


Необходими материали:


* дървен лост с желаната дебелина и дължина, за показаната идея се ползва лост с дължина около 2.4 метра и дебелина около 4–5 сантиметра
* здрав канап от изкуствен материал, от лен или от памук, дължината му зависи от височината, на която искате да окачите основата от тавана, трябва да я умножите поне по 5–6
* молив
* стълба
* дрелка
* нивелир
* винтове или болтове с кука
* ножици


Инструкции:

1. Сложете дървената основа на земята и маркирайте местата, на които ще захванете въжето за окачване. Сложете маркировка в двата края, на 16 сантиметра от краищата, както в центъра на основата. Измерете центъра на двете половини и маркирайте местата на четвъртините. Можете да изместите точките на окачване и захващане в центъра, за да оформите стабилна основа.

2. Сложете дървената основа в онази част на стаята, в която искате да окачите закачалката. Маркирайте точките на четвъртините на тавана, на тях ще монтирате болтовете за окачване. Осигурете си достатъчно пространство между стената и закачалката, поне 25 сантиметра, за да можете да захващате закачалките.

3. Пробийте с дрелка на маркираните точки на тавана и монтирайте металните части за окачване, болтове или винтове с кука. Монтажът зависи от конструкцията на сградата, дали е дървесина, панел, тухла.

4. Увийте единия край на канапа в единия край на основата, върху маркираната точка и завържете здрав възел, а ако искате повече здравина, можете да нанесете малко лепило. Можете да скриете въжето с малко боя, която подхожда на разцветката на основата.

5. Издърпайте въжето, за да повдигнете основата на желаната височина. Качете се на стълба и прокарайте въжето през куката на единия болт. Издърпайте добре и повдигнете на желаната височина, най-добре на разстояние от земята поне 160 сантиметра. Увийте канапа през центъра на основата и ако желаете, завържете на възел или нанесете лепило.

6. Издърпайте въжето и го прокарайте през другата кука, а края му завържете за края на основата. Така то трябва да оформи буквата М. Не стягайте твърде много възела в края, само увийте няколко пъти въжето около основата. Захванете няколко закачалки и ги разпределете, ако се налага, променете окачването на въжето, за да не се накланя основата. Стегнете възела в края, но не употребявайте лепило, за да можете да регулирате окачването, ако вещите в едната част на основата са по-тежки. Ако закачалките са захванати между точките, на които е увито въжето, те няма да се изхлузват.


Източник: readymade.com







Няма коментари


ключови думи
идеи за дома, закачалка, висяща закачалка

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg