фирми продукти
представяме
работа
 
"Снежни" филцови калъфчета за буркан

Можете да трансформирате обикновените стъклени бурканчета за подправки и храни в забавни акценти за кухнята. Можете да ги изработите от обикновена тъкан, но най-добре да ползвате цветен филц, с който да оформите калъфи за външната част на бурканчетата. А върху тъканта можете да оформите апликации по показаните шарки или да избродирате съдържанието. Можете да съобразите размерите на калъфчетата, за да обхванат периферията изцяло или частично.

Снежни филцови калъфчета за буркан


Необходими материали:

* цветен филц в няколко разцветки
* ножици
* конци за бродерия
* лепило за тъкани или самозалепваща се материя за апликация
* ластик или копчета за окачване
* буркани с капачка или затваряне с херметическа система


Инструкции:

Предварително обработете филцовата тъкан, за да се свие. Тъй като тъканта се свива доста, което може да доведе до загуба на част от дължината и широчината на филца, до 6-8 сантиметра. За проекта, който е изработен, са употребени три буркана с размер 25, 20 и 16 сантиметра. За да свиете филцовата тъкан, трябва да отделите различните разцветки, тъй като те могат да се смесят. Потопете тъканта в топла вода и я изцедете добре. Можете да я пуснете в пералнята, като настроите копчето на програма изцеждане. Ако имате сушилня, пуснете тъканта на средна или гореща струя. Оставете тъканта да изсъхне.

1. Копирайте и оразмерете шарките, пуснете ги на принтер. Ако искате да употребявате самозалепваща се материя за апликации, поставете я с опаковата част надолу върху шарките и очертайте по контурите.

Снежни филцови калъфчета за буркан

Снежни филцови калъфчета за буркан

Снежни филцови калъфчета за буркан


2. Изрежете с ножици по контурите, като излезете малко извън тях. Изрежете от тъканта в съответните разцветки формите, като се водите от принтираните шарки. Ако сте уверени в своята прецизност, можете да захванете самозалепващата се материя върху филцовата тъкан с нагорещена ютия, след това да изчакате да изстине и да изрежете тъканта според материята. Ако не, захванете фигурите за едната част на самозалепващата се тъкан или ползвайте лепило.

3. Върху основата от червена тъкан подредете частите на фигурите. Ако сте доволни от апликацията, можете да захванете парчетата тъкан в логична поредност. Употребявайте гореща ютия за самозалепващата се тъкан или лепило. Изчакайте да стегне преди да обшиете. Ако искате да работите по-лесно, е добре да оформите малките части отделно от основата, а след това да ги захванете за червената тъкан.

Снежни филцови калъфчета за буркан


4. С конец за бродерия обшийте по ръбовете червената основа, а с по-ситен бод оформете по контурите шарките. Оформете с конец очите и устата на снежните човечета върху основата. Употребявайте съответната разцветка на конците, за да обшиете цветната тъкан, така че обшивката да не се вижда.

5. Можете да оформите основата така, че двата края да се захващат с копче и илик, да ги зашиете с конец стегнато, а можете да зашиете ластик, за да можете да ги захванете за бурканите.


Източник: bhg.com







Няма коментари


ключови думи
идеи за дома, акценти за кухнята, аксесоари за кухнята

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg