фирми продукти
представяме
работа
 
Стенна сгъваема масичка

Спестете от пространството в стаята като изработите мебел, която има две функции. Едната е на дъска за бележки, а другата е на малка масичка, която можете да ползвате за храна или за игри на децата. Масичката се окачва на желаната височина и се монтира върху стената. Когато не се употребява, тя стои сгъната и не заема почти никакво пространство в стаята.

Стенна сгъваема масичка


Какво ви е необходимо, за да я изработите:


* шперплат с размери 2 х 60 х 90 сантиметра
* чамова дървесина с размери 2 х 6 х 280 сантиметра
* чамова дървесина с размери 2 х 4 х 130 сантиметра
* дюбели
* метални щифтове за дюбел
* 4 броя панти
* метална ключалка с лост
* винтове за монтиране върху стената, в зависимост от нейната конструкция
* боя за ученически дъски
* боя за рамката
* дрелка
* циркуляр
* трион


Как да я изработите:


1. Нарежете частите за масичката – стенна дъска от дървесината. Конструкцията се състои от две основни части, които се захващат с дълъг дюбел и с панти. Можете да ползвате двете схеми или да нарежете частите според собственото си желание, за да оформите по-голяма или по-малка мебел върху стената. Боядисайте частите преди да ги сглобите. Върху долната част оформете правоъгълник с боя за ученически дъски, за да можете да пишете бележки върху повърхността й.

Стенна сгъваема масичка

Стенна сгъваема масичка

Стенна сгъваема масичка


2. Изградете предната част на масичката – дъска за бележки, която в разгърната форма ще играе ролята на крачета. Сглобете рамката с дюбели, макар че можете да монтирате частите с друг вид сглобка, ако искате, да ползвате лепило за дървесина.

Стенна сгъваема масичка

За да захванете дюбелите можете да ползвате метални щифтове за дюбел. Пробийте с дрелка отвори в двете части, които искате да монтирате, проврете дюбелите и захванете щифтовете.

Стенна сгъваема масичка

Ако ползвате лепило за дървесина, нанесете го върху сглобките и захванете частите с дърводелска скоба, докато изсъхне.

Стенна сгъваема масичка


3. Монтирайте върху рамката метални панти, две или три по цялата дължина, като ползвате винтчетата в комплекта. Двете части, дъска и рамка, трябва да са захванати с по една половина от пантите, в горната част, така че да стоят една върху друга, но да могат да се разгъват перпендикулярно. Долната част на масичката представлява дъска от шперплат с размери, които пасват на конструкцията на мебела.

Стенна сгъваема масичка

Върху стената монтирайте две летви, които да са на такова разстояние една от друга, че между тях да се вмести конструкцията. Долната летва е основа, така че тя трябва да е достатъчно здрава, за да държи конструкцията, когато се разгъва. Захванете от външната част на летвата половините на две метални панти, а другите половини монтирайте с винтчета върху предната част на дъската, така че да може да пада надолу, когато масичката се разгъва. Горната летва трябва да е с конструкция, която задържа стабилно двете части на масичката във вертикална позиция, като се захване с метална ключалка.

Стенна сгъваема масичка


4. Монтирайте двете летви върху стената. Монтирайте върху горната летва и върху дървената рамка двете части на металната ключалка с лост.

Стенна сгъваема масичка


5. Ако не сте боядисали частите на сгъваемата масичка, можете да ползвате боята след сглобяването.

Стенна сгъваема масичка

Стенна сгъваема масичка



Източник: freshhomeideas.com







Няма коментари


ключови думи
идеи за дома, маса, стенна масичка

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg