фирми продукти
представяме
работа
 
4 идеи за подарък, които да направите сами

С настъпването на месец декември започва една дълга поредица от празници. Съвсем скоро ще започнете да обикаляте магазините за оригинални подаръци за близките и приятелите си. Защо не опитате нещо различно тази година? Зарадвайте любимите си хора с ръчно направени подаръци. Това е една прекрасна възможност да създадете нещо специално и уникално, което със сигурност ще бъде оценено. Предлагаме ви няколко идеи, които можете да откраднете.


1. Рамка с щипки

 
4 идеи за подарък, които да направите сами

Старата рамка от огледало или картина, с малко въображение и сръчност може да се превърне в интересен подарък. Тя може да се превърне в място, където да се нареждат снимки по много оригинален начин.
Необходими материали: рамка, щипки за пране, малки пирони, чук, корда
Инструкции: Заковете 5-6 малки пирона на гърба на рамката, след което опънете кордата по тях. Получават се "въженца", на които с щипките можете да окачвате снимки, картички и каквото още се сетите. Персонализирайте подаръка с декорации, любими на човека, за когото е предназначен.


2. Дървен поднос
 
4 идеи за подарък, които да направите сами

Полезен и практичен подарък за всеки дом безспорно е подносът. Използваме го всички, а това означава, че е прекрасна идея за подарък. Направете го сами като заложите на оригинален дизайн и собствен стил.
Необходими материали: парче дърво, акрилни бои, лак, самозалепваща лента, четки за рисуване
Инструкции: Нанесете един слой боя за основа. Изчакайте да изсъхне добре, преди да преминете към следващите действия. Изберете си десен или декорация, която искате да пресъздадете върху дървото. Облепете с самозалепващата лента местата, които искате да останат незапълнени, а върху другите нанесете акрилна боя. Уверете се, че боята е напълно изсъхнала и чак тогава нанесете предпазен слой лак.


3. Керамични мерителни чаши

4 идеи за подарък, които да направите сами
 
Мерителните чашки са от онези домакински пособия, които са необходими за всяка кухня, но често пъти забравяме за тях. Поднесени като подарък, те ще бъдат много полезни на вашите близки, които няма как да не оценят времето, което сте отделили да направите нещо практично и специално.
Необходими материали: глинени чашки, маркер; бояджийско тиксо
Инструкции: Онази част от чашката, върху която ще нарисувате скалата, за Ваше удобство е добре да е облепена от двете страни с бояджийско тиксо. В пространството между двете ленти първо начертайте най-дългите линии, после средните и накрая малките. Когато сте готови със скалата, отлепете дясното парче тиксо и там напишете цифрите. Оставете да изсъхне добре.


4. Часовник с копчета

 
4 идеи за подарък, които да направите сами

Часовниците са обичайна вещ във всеки дом, а понякога дори служат за декоративен елемент. Можете сами да направите оригинален часовник с цветни копчета, който да подарите на важен за вас човек.
Необходими материали: стар часовник, плат, копчета, лепило, линийка, обръч за бродиране
Инструкции: Вземете някакъв стар часовник и махнете механизма му. В обръч за бродиране изпънете плата и го залепете с лепило. Отрежете излишните парчета. Върху така получения „циферблат“ зашийте копчетата. Накрая остава да закрепите часовниковия механизъм в средата и да монтирате стрелките. За по-голяма стабилност, от задната страна на часовника, можете да закрепите картон. 


Източник: homedit.com







Няма коментари


ключови думи
идеи за дома, направи си сам, идеи за подарък

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg