фирми продукти
представяме
работа
 
Плетена бежова покривка за празнична маса

Вместо стандартните цветни покривки върху празничната маса, можете да ползвате собственоръчно изработена покривка от натурална тъкан в неутрални разцветки. Особено функционални са тъканите от юта, памук и лен. Можете да ползвате закупена от магазина макара с широка ивица плат, която се употребява за кантоване на мебелировка. Можете да вплетете ивици в една разцветка или да комбинирате няколко багри.

Плетена бежова покривка за празнична маса

С тази техника можете да изработите покривка с желаната дължина, спрямо дължината на Вашата маса, а широчината й зависи от това каква част от масата искате да покрива. Вместо цяла покривка, по-добре ползвайте тясна ивица от вплетени парчета тъкан, в комбинация с няколко плетени подложки за маса, които са изработени с тази техника. Координиращите части върху празничната маса ще създадат чудесно настроение и ще подчертаят стилната подредба за празника.


Какво е нужно, за да я изработите: макара с ивица за кантове или тъкан; ножици; лепило за тъкани или топъл силикон; игла и конец; шевна машина.

Ако употребявате тъкан, а не кантовани ивици, нарежете тъканта на части с желаната дължина. Добре е те да са с ширина около 5- 6 сантиметра, за да се оформи интересна текстура. За да не се разбридва тъканта оформете подгъв по периферията и минете всяка ивица с шевна машина. Ако искате да включите цветни щрихи, можете да кантовате с конец, който е в различна от тъканта разцветка и да оформите зиг заг шев.


Как да я изработите:

1. Всички части, които ще вплетете, трябва да са с еднаква широчина. За да оформите ивиците по хоризонтала и по вертикала, трябва да срежете частите с две различни дължини, в зависимост от желаната дължина и ширина на плетената тъкан. В зависимост от широчината на ивиците, които сте оформили, трябва да определите техния брой по вертикала и по хоризонтала.

2. Поставете една до друга дългите ивици, като можете да ги поставите плътно или рехаво, в зависимост от това каква текстура желаете. Върху тях подредете една до друга късите ивици, плътно или рехаво.

Плетена бежова покривка за празнична маса

3. Захванете две от ивиците, една дълга и една къса, с малко лепило и изчакайте да изсъхне. Вплетете късата ивица по ширина, като я прокарвате под и над мрежата от дълги ивици. Захванете края на ивицата по същия начин, за да не се разплита. Залепете втора ивица по широчина, вплетете я и залепете крайчето й, за да не се размества и измъква.

Плетена бежова покривка за празнична маса

4. Като вплетете всички ивици по ширина на покривката можете да оформите подгъв по периферията й, като минете върху тъканта с шевна машина. Така ще захванете по-стабилно частите на вплетката, за да не се разместват и разплитат. Можете да пришиете цветен кант в ярка разцветка за различна визия.

Ако искате да изработите покривка по показаната на изображението трябва да изрежете 6 части 165 х 5 сантиметра и 30 части 310 х 5 сантиметра.

Плетена бежова покривка за празнична маса


Източник: taradennis.com.au







Няма коментари


ключови думи
идеи за дома, покривка за маса, покривка

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg