фирми продукти
представяме
работа
 
Прозрачна къща в Рио

Основна причина собствениците на тази къща да изберат тази локация е невероятната гледка и джунглата в близост. Тя е на пет етажа и е с разчупена визия, някои от стените са прозрачни, така че вътрешните и външните пространства се сливат. От повечето стаи в къщата има невероятни гледки към Рио де Жанейро, а освен това се разкрива панорама към планините. Архитект на сградата е Roberto Gonçalves, а интериорният дизайн е на Valéria Marques. Тъй като основата е от скала, нейните характеристики са ползвани за изграждането на сградата като скалата е внедрена в структурата.

Прозрачна къща в Рио

От входа на къщата започва система от стълби, която минава през цялата структура. На покрива е изградена оранжерия, която пропуска изобилна светлина в стаите. Покривният басейн не е много голям, но е страхотен за релаксация на открито. Почти всички стаи в къщата разполагат с поне една стена, която е образувана от скалата, затова разчупената структура изглежда органична.


* Стъкленият покрив обхваща предната част на фасадата на терасираната къща, а джунглата зад къщата е част от национален парк Тухука.

Прозрачна къща в Рио


* За да оформи по-уютна атмосфера, архитектът изгражда стаите с ниски тавани. Пространствата са полуоткрити, тъй като част от стените са прозрачни, а връзката с терасите е плавна. Къщата е заобиколена от зеленина, която създава прохлада в тропическата област. Спалните са разположени на втория етаж, трапезарията и всекидневната стая са на третия етаж, а кабинетът и домашната стая за прожекции са на четвъртия. На петия етаж е зоната с оранжерията и басейна.

Прозрачна къща в Рио


* Къщата е разположена под планината Корковадо, върху която се намира статуята на Христос Спасителя. Терасата на втория етаж е полуотворена и е обляна от естествена светлина. Тя е отворена към вътрешните стаи и е обзаведена със семпла маса и столове в бял оттенък. Изгледът от терасата е страхотен и компенсира не особено пищното обзавеждане на пространството.

Прозрачна къща в Рио


* Неутралните разцветки във всекидневната стая не позволяват вниманието да се насочи към стаята, вместо към гледките навън. Те са насочени към онази част на панорамата, в която са лагуната Rodrigo de Freitas, хълмът Ipanema и зоната на Копакабана. Просторната стая е обзаведена с канапе, масичка за кафе и кресла.

Прозрачна къща в Рио


* Отворената природа на част от пространствата свързва визуално стаите с природата навън. В къщата има стъклен асансьор, с който се достига до четири от петте етажа.

Прозрачна къща в Рио


* Част от терасата е покрита с нестандартен по форма чадър. Пространството на терасата е почти изцяло открито, което позволява на светлината да обгръща изцяло площта и да подчертава органичната природа на зоната.

Прозрачна къща в Рио


* Приглушените багри са употребени из цялата сграда, включително в спалнята. Обзавеждането на стаята е обгърнато от минимализъм. Иначе малкото пространство не е претрупано с вещи, а вратата води към тераса, от която се разкриват гледки към долината.

Прозрачна къща в Рио


* Вградената вместо стена скала оформя визията на банята в зоната за гости. Малката стая включва огромно огледало и шкаф в бяло, който е оформен с пищни извивки.

Прозрачна къща в Рио


Източник: architecturaldigest.com







Няма коментари


ключови думи
интериорен дизайн, архитектура, дизайн

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg