фирми продукти
представяме
работа
 
Кошче за смет от дървени летви

Онези от вас, които обичат да майсторят разни вещи за дома си, като имат предпочитания към еко идеите, вероятно ще харесат това кошче за смет. То може да се постави в спалнята, в детската стая или в офис, а изработката му е много семпла. Можете да изработите кошче с различни размери и разцветки, с различна височина и основа.


Кошче за смет от дървени летви

От какво се нуждаете, за да го изработите
: дървена основа; повърхности от плътен фурнир или тънка дървена плоскост; балон; лепило за дървесина.

Как да го изработите:

1. За основа можете да употребите кръгла дървена чинийка или да изрежете от парче дървесина кръг с желаната големина, който трябва да е поне 2- 3 сантиметър висок, за да можете да захванете горната част.

2. Срежете една или две от плоскостите фурнир до размери според размерите на окръжността на основата и желаната височина на горната част. Можете да обхванете цялата окръжност с една плоскост или да оформите две плоскости, за да ги захванете една върху друга. Дължината на парчето трябва да е колкото окръжността, а широчината му трябва да е толкова, колкото искате да е височината на кошчето за смет.

3. Една част от повърхността на парчето, от което ще оформите горната част, нарежете с макетен нож. Оформете не много широки ивици, с еднакви или с различни размери, като не режете повърхността до края. Можете да оформите шарки като изрежете ивиците с различна дължина. В долната част оставете толеранс поне 3- 5 сантиметра, за да захванете парчетата за основата.

Кошче за смет от дървени летви

4. Захванете парчето към основата с лепило за дървесина и оставете да изсъхне добре преди да го обработите. Изрежете дълга ивица от фурнир или мека дървесина, за да захванете ивиците в горната част. Захванете краищата на плоскостта така, че да оформите окръжност и изчакайте да изсъхне лепилото.

5. За да оформите горната част на ивиците надуйте един балон и го поставете във вътрешността на формата. Захванете с лепило за дървесина дълга ивица фурнир, като тя трябва да обхване изцяло окръжността хоризонтално. Оставете лепилото да стегне добре. Спукайте внимателно балона и го махнете.

Кошче за смет от дървени летви

Има много вариации за оформяне на кошчето, дори можете да го изработите от плътен картон. Можете да оформите ивиците върху плоскостта така, че в двата края да не нарушавате целостта, като така можете да захванете краищата на повърхността по вертикала, без да поставяте обръч. Докато оформяте горната част на ивиците, ако употребявате дървесина, можете да намокрите обработваните части, за да ги оформите по извивките на матрицата. Ако искате, можете да оставите горната част на коша без да захващате ивиците с обръч, макар че формата няма да е толкова добре обособена. Така изработеното кошче за смет може да се употребява колкото време искате, а когато решите да го изхвърлите, можете да рециклирате плоскостите от дървесина или картон.

Източник: inewidea.com







Няма коментари


ключови думи
кошче за смет, направи си сам, идеи за дома

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg