фирми продукти
представяме
работа
 
Светеща тиква от канап

Не е нужно да обичате тикви, за да изработите тази лесна за направа светеща тиква от канап. Можете да я поставите върху странична масичка, да я комбинирате с малки тикви или да я превърнете в лампа като употребите празнични лампички в една разцветка. Можете да изработите тиквата с различна големина и с различна гъстота на повърхността, за да пропуска светлината повече или по-малко.

Светеща тиква от канап

Светеща тиква от канап

Какво Ви е необходимо:
кръгъл балон; канап; лепило за декупаж; предпазни ръкавици от гума; празнични лампички.

Светеща тиква от канап


Как да я изработите:

1. Надуйте балона до желаната големина. Поставете го върху чашка или купичка, за да стои стабилно, докато оформяте тиквата върху основата.

Светеща тиква от канап


2. Отделете малко от лепилото в чиния или кутия. С ръце или с четка нанесете лепило върху повърхността на основата. Поставете предпазни ръкавици, за да не се намацате с лепило, което може да е трудно за отстраняване.

3. Отрежете от канапа дълго парче, в зависимост от големината на основата. Поставете парчето в лепилото, за да се покрие изцяло. Поставете единия край върху повърхността на балона и започнете да го увивате несиметрично. Започнете от долната част на основата и когато стигнете до другия край, вмъкнете го под нишките, за да не се разплита. Поставете друга дължина от канапа в лепило и я захванете върху основата. Вплетете толкова дължини, колкото е необходимо, за да оформите желана гъстота на плетката.

Светеща тиква от канап

В долната и в горната част на основата оставете по един отвор. Този в долната й част трябва да е малко по-голям, тъй като трябва да можете да вмъкнете вътре в тиквата празнични лампички.

Светеща тиква от канап


4. Прокарайте ръцете си с предпазни ръкавици, които сте омацали с малко лепило, върху така оформената плетка. Можете да употребите четка, за да подсилите плетката с лепило, така че да оформите по-стабилна основа на тиквата. Не прекалявайте с количеството, за да може да съхне бързо.

5. Изчакайте основата да стегне за 2 часа, но не я оставяйте да се втвърди и да изсъхне напълно. За да я оформите с ръце плетката трябва да е леко мокра. С нещо остро пробийте повърхността на балона и го махнете настрана. Основата трябва да представлява своеобразна "черупка" с кръгла форма. Притиснете горната част на формата, за да я сплескате. Оставете за няколко часа лепилото да съхне.

Светеща тиква от канап


6. По желание можете да оцветите повърхността на тиквата със спрей боя. Можете да нанесете върху основата спрей лепило и да комбинирате с брокат за празнична визия на плетената тиква. Оставете да изсъхне.

Светеща тиква от канап


Можете да поставите в горната част на тиквата "дръжка" от парче клон и да я ползвате без лампички. Ако искате да превърнете плетената тиква в светеща феерия можете да вмъкнете във вътрешността й празнични лампички.

Светеща тиква от канап

Светеща тиква от канап

Светеща тиква от канап


Източник: recapturedcharm.com







31 октомври 2012 06:24 | pipinana
От: pipi
hihihhhihih znaia za tozi na4in
1 ]
1 резултат в 1 страница


ключови думи
идеи за дома, декорации за Хелоуин, декорации

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg