фирми продукти
представяме
работа
 
Поставка за бижута от коркови тапи

Поставка за бижута от коркови тапи

Изработете своя собствена поставка за бижута, която можете да държите върху тоалетката в спалнята. Тя е много практична за съхранение на огърлици, гривни и пръстени, а освен това можете да я оформите според собствената си нужда. За основа можете да употребявате стара рамка за картини или огледало, а гъстотата на поставките от коркови тапи можете да оформите по собствена визия. Можете да се разгърнете творчески и да поставите върху основата парче цветна тъкан, да боядисате корковите тапи и рамката, да окачите поставката върху стената или да я поставите върху тоалетката като монтирате отзад краче. Освен функционална, тя може да е много интересна като визия, за да изглежда така, както искате Вие.


Необходими материали:

* основа от шперплат, от стиропор или от стара рамка
* коркови тапи
* цветна тъкан
* макетен нож
* лепило


Инструкции:

1. Ако ползвате повърхност от шперплат или стиропор я изрежете по размер, обработете с шкурка, за да премахнете остри частици и захванете от всички страни фризове със скосени ръбове. Ако ползвате стара рамка, махнете стъклото.

2. Изрежете парче от цветната тъкан, така че да пасне във вътрешността на рамката. Захванете парчето за основата с лепило. Ако ползвате повърхност от шперплат или стиропор можете да захванете тъканта с няколко кабарчета или с лепило. Ако желаете можете вместо тъкан, да употребите боя в желаната разцветка или да оформите цветна рисунка върху основата.

3. Поставете обратно рамката върху основата, но без стъклото. Можете да боядисате дървената част или да нанесете лак.

4. Срежете корковите тапи на парчета с еднаква или различна дължина. Можете да ползвате цели тапи, ако не са твърде дълги за вещите, които ще съхранявате върху тях. Върху една тапа можете да поставяте по няколко вещи – обеци, гривни, огърлици. За да не се изплъзват бижутата от поставката можете да срежете вдлъбнатина в централната част на повърхността. Ако повърхностите са назъбени, обработете си с шкурка.

5. Захванете корковите тапи върху повърхността с лепило или ги монтирайте от вътрешната част на основата с дълги кабарчета. Можете да оцветите повърхността на корковите тапи с боя.

Съвет

Друга вариация на поставката се изработва с повече коркови тапи, които са срязани наполовина и са захванати върху основата. Можете да ползвате за основа рамка от картина или шперплатова повърхност. Срежете корковите тапи на две по дължина и ги захванете с лепило върху основата, като ги поставяте плътно една до друга. Можете да варирате посоката и да оформите някаква шарка. Върху така поставените тапи можете да захванете дълги гвоздейчета, върху главичката на които сте залепили по едно копче, което да спира окачените вещи, за да не падат.

Поставка за бижута от коркови тапи

Поставка за бижута от коркови тапи


Източник: crafts-for-all-seasons.com







Няма коментари


ключови думи
идеи за дома, поставка за бижута

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg