фирми продукти
представяме
работа
 
Полилей от дървени пръчици за сладолед

Полилей от дървени пръчици за сладолед

Ако обичате сладолед и често похапвате от вкусотията на клечка, не изхвърляйте дървените клечки, а ги употребете за изработка на този необикновен полилей. Можете да оформите полилея в размер, който искате, а за основа се ползват три обръча за бродерия. В магазините за хоби аксесоари се продават пакети с различни по размер клечки за сладолед, но можете да употребявате изрязани от дървесина парчета в различни размери.


Необходими материали:


* 3 обръча за бродерия – с три различни размера
* пистолет за топъл силикон
* дървени клечки за сладолед – с два размера или еднакви
* тънка тел
* по желание – спрей боя
* щипки за пране


Полилей от дървени пръчици за сладолед

Инструкции:


1. Можете да ползвате два различни обръча, а третия да вземете от вътрешността на един от двата, който е по-малък. Отделете вътрешната и външната част една от друга. Металната част отстранете с клещи от дървената основа на обръчите.

2. Върху трите обръч основи захванете с лепило по периферията дървени клечки. Можете да ползвате еднакви по размер или да захванете върху по-голямата основа клечки с по-голяма дължина и широчина. Между тях оставете толеранс от 3 милиметра. Изчакайте малко, за да стегне силиконовото лепило.

Полилей от дървени пръчици за сладолед


3. Поставете най-големия обръч върху маса и поставете в центъра му средния обръч. Захванете с лепило другия край на клечките за средната основа. В горната си част клечките трябва да са залепени от вътрешната страна на основата, а в долната си част трябва да ги залепите от външната страна на средната по размер основа. Това е така, тъй като горната част на полилея ще се вижда. Ако искате аксесоарът да е захванат стабилно, поставете общо шест обръча – в двата края на трите редички от дървени клечки, още преди да захванете с топъл силикон трите части на аксесоара.

Полилей от дървени пръчици за сладолед


4. Поставете най-малката основа в центъра на средната. Захванете с лепило окръжността за вътрешната страна на клечките, които са залепени върху средната основа. Не ги захващайте по ръба на клечките, а на 2-3 сантиметра навътре по дължината им, за да не се вижда окръжността.

5. Срежете три клечки на две по дължина. Залепете ги от вътрешната част на полилея, по периферия на окръжностите на първия и втория обръч. Оформете с клечки квадрат върху най-горната основа и две паралелни ивици върху втората основа. Тази техника ще стабилизира обръчите.

Полилей от дървени пръчици за сладолед


6. В зависимост от това колко обръча използвате, можете да сглобите частите отделно и да ги захванете с лепило, когато сте ги оформили. За всяка част се употребяват вътрешната и външната окръжност – едната се поставя в долната част, а другата се поставя в горната, тъй като размерите им са почти същите. Ползвайте за отправна точка за сглобяване на частите вътрешната конструкция от клечки.

7. С телта захванете пластовете за вътрешната конструкция от клечки. Парчетата тел няма да се забелязват от външната част на аксесоара. Ако искате можете да напръскате повърхностите със спрей боя, за да ги оцветите в желана разцветка.

Полилей от дървени пръчици за сладолед


8. Окачете така оформената лампа за тавана. Можете да поставите полилея самостоятелно в стаята или да го окачите върху електрическа крушка, като поставите отстрани на нея куки и завържете конструкцията за тях с канап. Уверете се, че крушката е с ниска мощност и не е в близост до дървесината, за да не се нагряват частите.

Полилей от дървени пръчици за сладолед



Източник: designsponge.com







20 октомври 2012 12:09 | polilei
От: radka
e super ste. iaz obicham da prabq takiva neshta
1 ]
1 резултат в 1 страница


ключови думи
идеи за дома, полилей, осветление

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg