фирми продукти
представяме
работа
 
Функционален комплект за шивашки идеи

Научете децата да творят собствени идеи за своята стая, като изработите бурканче за съхранение на шивашки дреболийки. Така не само ще създадете навици у децата да подреждат нещата си, но ще си спестите събирането на карфици и макари из цялата стая. Изберете за основа стъклен или пластмасов буркан с желани размери, който се затваря с капачка с винт. Можете да изработите комплекти за цветен подарък по приятен повод или да употребявате бурканчетата за съхранение на подправки в кухнята. Можете да ползвате меката част върху капачката, за да забождате цветни карфици с описание на съдържанието, което можете да захванете с малко тиксо.

Функционален комплект за шивашки идеи


Необходими материали:

* памучна тъкан
* стъклен буркан с капачка, която се затваря с винт
* капачка със същите размери
* памук за пълнеж в горната част
* лепило
* филц в наситени багри, обикновен и твърд
* топъл силикон
* ножици
* шивашки дреболийки

Функционален комплект за шивашки идеи


Инструкции:

1. Поставете тъканта с опаковата страна нагоре върху работна повърхност, например кухненска маса. Измерете диаметъра на капачката или я очертайте върху тъканта, а след това оформете кръг, който е с 2-3 сантиметра по-голям от кръга от капачката. Изрежете външната окръжност с ножици.

2. Поставете капачката на буркана, върху нея поставете малко памук за пълнеж, а най-отгоре поставете тъканта. Оформете памука така, че да образува възглавничка. Залепете по ръба тъканта върху капачката.

3. Очертайте и изрежете отвор в центъра на втората капачка, който да е с няколко милиметра по-тесен от окръжността. Поставете изрязаната капачка върху тъканта, като оформите в центъра възглавничка. Залепете по ръбовете двете капачки с топъл силикон и изчакайте да изсъхне.

4. Очертайте и изрежете от твърд филц матрицата за цветчето, като изберете някоя ярка разцветка. Размерите могат да са малки или големи, по Ваше желание. Изрежете отвор в центъра на цветчето, за да го вмъкнете през капачката. Поставете го така, че да застане в долната част на основната капачка.

5. Изрежете от обикновен филц ивица, която да обхване по периферията двете капачки. Поставете малко лепило и залепете върху капачките. Изчакайте да изсъхне. Поставете в буркана желаните дребни вещи, а възглавничката употребявайте като игленик за карфици и кабарчета.


Източник: parents.com







Няма коментари


ключови думи
идеи за дома, комплект за шиене

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg