фирми продукти
представяме
работа
 
2 идеи за градинска баня за птички

Ако разполагате с градина или двор, даже с голяма тераса, можете да поставите в тях баня за птици, за да привлечете птичките до своята къща. Можете да комбинирате с хранилка или в студеното време да ползвате банята като поставка за храна за птичките. Аксесоарът е не само функционален, но оже да изпълнява ролята на цветна фокусна точка в екстериора или на терасата на къщата.


Баня за птички - листо

2 идеи за градинска баня за птички

Формата наподобява листо и се слива със зелените храсти и растения в градината. Можете да оформите банята за птички с размер по свое желание и да я оцветите в зелено, или в друга разцветка.

Какво е необходимо, за да я изработите: пясък; цимент; вода; листо от ревен, слонско ухо, репей, хоста; кофа; найлон; зелена боя за циментови повърхности.

Как да я изработите:


1. Подберете голямо листо от хоста и изрежете стеблото. Колкото по-видима е текстурата на листото, толкова по-интересна ще е визията на банята за птички.

2. Поставете парче найлон и поставете върху парчето купчина пясък. Намокрете пясъка добре и оформете купчина с формата на купол. От височината на купола зависи дълбочината на банята за птички. Имайте предвид, че птиците не обичат да се къпят в твърде дълбока вода.

3. Оформете грубо купчината спрямо размерите и контурите на матрицата. Поставете върху нея парче найлон. Върху парчето поставете листа, така че да опре добре о купчината. Тя е основата, върху която ще се оформи текстурата на вътрешната част на банята за птички.

2 идеи за градинска баня за птички

4. Смесете съставките на цимента – три части фин пясък, една част цимент, вода, разбъркайте до консистенция на смес за курабийки. Ако сместа е много суха добавете вода, а ако е твърде кашеста, добавете пясък и цимент. Най-добре е да употребявате гумени ръкавици и да смесвате с ръка, докато сместа се оформя на топки, без да се раздробява на парчета.

5. Вземете малко от сместа, поставете я върху листото и я разпределете добре. Така текстурата на листото върху вътрешността ще е по-релефна и ще премахнете въздушните мехурчета. Поставете още от сместа върху основата и оформете конструкция с дебелина поне 2 сантиметра. Старайте се повърхностите да са гладки и да няма издатини и вдлъбнатини. Като изградите банята за птички можете да оформите краче, върху което да я поставите.

2 идеи за градинска баня за птички

6. Поставете парче найлон върху оформената смес и я оставете да изсъхне. За да не се напукат повърхностите можете да употребявате от време на време спрей с вода. Изчакайте сместа да стегне за 24 часа и махнете листото. Ако основата Ви се струва твърде рохкава, оставете сместа да съхне още толкова. След седмица можете да нанесете с четка боя и безцветно покритие за защита от студ и вятър. Поставете в градината и напълнете с вода или изчакайте дъждът да осигури водата вместо Вас. Можете да поставите банята за птички на терасата или на перваза.

2 идеи за градинска баня за птички


Висяща баня за птички


2 идеи за градинска баня за птички

За градинката или тераса, в която няма много пространство можете да поставите висяща баня за птички. За основа можете да ползвате дълбока купичка, а можете да я окачите на стената на терасата или верандата, от покрива или от тавана.

Какво е необходимо, за да я изработите: клончета от лоза; въже; теракотена купичка; по желание изкуствен листа.

Как да я изработите:


1. Срежете от въжето три дължини, в зависимост от това на каква височина искате да окачите банята за птички. Завържете двата им края на възел. Завържете на общ възел единия им край.

2. Оформете от лозовите клонки окръжност като ги вплетете добре, за да оформите стабилна основа за теракотената купичка. Завържете по окръжността няколко парчета канап, за да не се разплита основата.

2 идеи за градинска баня за птички

3. Поставете вплетената окръжност в центъра на завързаните на възел парчета. Захванете всяко парче за основата с малко тел, за да не се размества. Окачете въжетата на метална кука с винт, която е монтирана върху стената или за тавана. Стабилизирайте добре основата, за да не стои накриво. Поставете в центъра на окръжността теракотената купичка и я напълнете с вода. Можете да вмъкнете между клонките на основата няколко изкуствени листа.


Източник: freshhomeideas.com и familyfun.go.com







Няма коментари


ключови думи
идеи за градината, градина

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg