фирми продукти
представяме
работа
 
Стенни кръгчета за бележки

Трансформирайте обикновени повърхности от корк или шперплат в цветни кръгчета за стената в стаята, върху които можете да съхранявате изображения, бележки, графици и задачи за деня. Можете да изберете размерите на повърхностите, да поставите тъкан в желаните шарки и да комбинирате няколко кръга върху стената.

Стенни кръгчета за бележки


Какво е необходимо, за да ги изработите:
повърхност от корк или шперплат, изрязани или по размер; ножици; макетен нож; измиващ се маркер; тъкан; пистолет за топъл силикон.

Стенни кръгчета за бележки


Как да ги изработите:

1. Ако парчетата корк не са изрязани по размер, използвайте някакъв кръгъл или овален предмет, за да очертаете контурите и да изрежете с макетен нож. Поставете върху работна маса парче тъкан, с опаковата страна нагоре. Върху тъканта поставете парчето корк и очертайте с маркер по контурите на кръгчетата, като оставите толеранс от 3-4 сантиметра.

Стенни кръгчета за бележки


2. Включете пистолета за топъл силикон, за да загрее. Изрежете тъканта по очертанията с ножици. Поставете я с опаковата страна нагоре и поставете в центъра й парчето корк. По ръба нанесете тънка ивица силикон, дръпнете тъканта и я захванете върху горната част на корка. Минете с пръсти върху тъканта, за да я изгладите и за да я захванете добре за основата.

Стенни кръгчета за бележки


3. Нагъвайте тъканта така, че да се захване добре върху основата. Обработете изцяло периферията на кръга и поставете няколко книги. Оставете лепилото да стегне добре.

Стенни кръгчета за бележки

Стенни кръгчета за бележки


4. Повторете стъпките за изработка на овалните дъски за бележки с друго парче и друга тъкан. Изработете колкото искате кръгчета, в еднакви или с различни размери. Изчакайте лепилото да изсъхне добре.

Стенни кръгчета за бележки

Стенни кръгчета за бележки


5. Можете да захванете кръгчетата за стената с двойнозалепващо тиксо, тъй като те не тежат много. Ако те са по-големи и тиксото не може да ги издържи, поставете няколко парчета или употребявайте велкро ивица. Едната част захванете върху стената, а другата захванете с топъл силикон върху задната част на всяка дъска. Разположението на дъските може да е според размерите на стаята или според Вашето желание. Върху повърхността на корка можете да поставяте бележки с обикновено кабарче или с цветно кабарче за дъски.

Стенни кръгчета за бележки

Стенни кръгчета за бележки


Източник: sewmuchsunshine.blogspot.com







Няма коментари


ключови думи
идеи за дома, декорации, интересни идеи

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg