фирми продукти
представяме
работа
 
3 бързи проекта за стаите

Ако желаете да разчупите скучната визия на стаите в дома, вижте тези три идеи, които можете да осъществите с подръчни средства. Трансформирайте старото огледало в необикновена вещ за антре, придайте на металната повърхност старинна визия и превърнете парчета дюбел в поставка за кухненски прибори.


Огледало с релефна периферия

3 бързи проекта за стаите

Използвайте стандартно кръгло огледало или сглобете основата от изработена от вас рамка, върху която можете да залепите парче огледална повърхност или цветна хартия. Поставете няколко ивици бояджийско тиксо върху повърхностите, които не искате да боядисвате, обработете с телче от стомана и нанесете спрей боя. Изчакайте боята да изсъхне и захванете едно до друго дървени топчета по повърхността на рамката, за да обработите периферията. Употребявайте лепило за дървесина. Топчетата от дърво можете да оформите преди или след това с малко цветна боя. В зависимост от широчината на периферната част на основата можете да поставите един или два реда топчета.


Поставка за прибори в кухнята

Можете да развихрите въображението си в кухнята и да оформите интересна поставка за кухненски прибори. Необходими са Ви подръчни материали и въображение, за да съхранявате приборите с щипка финес.

3 бързи проекта за стаите


Какво е необходимо, за да ги изработите:

* страници от цветно списание в желани разцветки
* дървено парче дюбел
* лепило стик
* метална или картонена кутия
* дървени топчета
* акрилни бои
* четка за боя
* ножици
* бяло лепило
* цветна тел с покритие


Как да ги изработите:

Ако искате да оформите по-стабилно покритие на периферната повърхност на кутията от метал или картон, можете да поставите цветни моливи, които не са употребявани. Ако не искате да употребявате консумативи, а само страници от списание, захванете едната част на страницата и я навийте около дървения дюбел. Захванете края на хартията с лепило стик и махнете дюбела. Със същата техника оформете още тръби от цветна хартия от списание и ги захванете в тази форма. Боядисайте топчетата от дървесина и ги оставете да изсъхнат. Срежете всички хартиени тръби на еднаква височина и ги поставете по периферията на кутията с малко лепило. Върху всяка тръба залепете топче. Увийте парче цветна тел с покритие и я захванете по крайчетата. Ако решите да употребите друга разновидност, вместо тръби от хартия, можете да не ги захващате перманентно с лепило върху повърхността на кутията, а с парчета цветна тел, за да не се разместват. Подберете разцветките така, че да отразяват Вашето усещане за стилна кухня.


Антикварна визия с малко боя

Скучноватата визия на металните аксесоари може да се разчупи с малко боя и техника за оформяне на старинен ефект върху покритието. Можете да обработите повърхностите от метал така, че да оформите покритие, което е имитация на натрупана с времето патина. Така можете да обработите метални огради, рамки за увивни растения до сградата, метални форми.

3 бързи проекта за стаите


От какво се нуждаете за техниката:

* страници от вестник
* грунд за метал
* спрей боя в две разцветки, синьо и кафеникаво
* гумени ръкавици за еднократна употреба
* спрей с вода
* малка гъба
* лак за метал


Как да изработите покритието върху повърхностите:

Поставете основата върху страници от вестник. Почистете повърхностите от ръжда и замърсяване. Нанесете върху тях грунд за метални повърхности, оставете да изсъхне. Нанесете синята боя на тънък слой, като обработите едната страна, изчакате да изсъхне боята и напръскате с боя другата страна.

3 бързи проекта за стаите

Напръскайте със спрея вода върху повърхностите. Нанесете боята в кафеникава разцветка с гъбичка. Употребявайте леки потупващи движения, за да нанесете тънък слой върху повърхностите. Оставете боите да изсъхнат. Нанесете малко от лака върху повърхността на метала и оставете съставката да изсъхне добре. Защитата дава възможност да употребявате не само вътре, а даже в условия на висока влага и сурови температури.


Източник: bhg.com







Няма коментари


ключови думи
интериор, декорация, аксесоари за дома

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg