фирми продукти
представяме
работа
 
2 проекта с корк

Коркът е много функционален материал, тъй като за него не се отсича цялото дърво, а се ползва само кората му, която се възстановява. Освен това той е приятен на допир, има неутрален тон и подчертава усещането за уют у дома. Можете да употребите стари коркови тапи или да купите коркови повърхности във формата на плочки. Те могат да се ползват за оформяне на настилка, за стените или за ефектни идеи за дома. Вижте две идеи за акценти с корк, които можете да оформите по свой вкус и да трансформирате според собствените си помещения и повърхности.

 

1. Дъска за бележки върху стените

Не много скъпите плочки от корк могат да се трансформират в стенна дъска за бележки, за детската стая или домашния кабинет. Ако Ви се струва, че натуралната визия на корка е твърде обикновена, можете да нанесете малко цветна акрилна боя върху видимите повърхности на корковите плочки. Броят на частите зависи от размерите на парчетата и от това колко просторна искате да е дъската и колко повърхности са Ви необходими.

2 проекта с корк

Какво е необходимо, за да ги изработите – коркови повърхности, макетен нож, акрилни бои, дунапренова четка за боя, хартиено тиксо, велкро ивица.

Как да ги изработите

Ако парчетата корк са нарязани на правоъгълници, изрежете ги на кръгчета като употребите чиния и макетен нож. Ако ръбчетата не са добре изрязани, обработете ги с шкурка, за да ги изгладите. Можете да оформите кръгчета с еднакъв размер или да изрежете няколко размера, за да оформите ефектна дъска. Ако използвате парчета с различни размери е добре да начертаете върху хартия шарката, която искате да създадете, за да знаете в какви размери да ги оформите, за да си паснат.

С четките от дунапрен нанесете цветните акрилни бои върху една от повърхностите на парчетата за дъска. Оставете боите да изсъхнат добре. Можете да оставите няколко парчета с натурална визия, за да разчупите цветната мозайка на дъската. Ако парчетата имат самозалепваща се повърхност, можете да не отлепвате хартиената защита или можете да залепите парче найлоново фолио върху лепкавата част.

2 проекта с корк

Захванете парчетата в желаната шарка като залепите ивици тиксо върху задната им част. Захванете ги вертикално и хоризонтално, ако се налага поставете по няколко капки течен силикон, за да направите спойките по-здрави. Поставете корковата дъска върху стената и я захванете с ивици велкро.

2 проекта с корк

 

2. Ефектни коркови кабарчета

Върху вече оформена дъска или за идеята, показана по-горе, можете да оформите кабарчета от стари коркови тапи, с които да закачате изображения, бележки и графи върху дъската. Те подчертават визията на корковите кръгчета и могат да се трансформират в акцент за стаята.

2 проекта с корк

Какво е необходимо, за да ги изработите – коркови тапи, кабарчета, отвертка.

Как да ги изработите

Пробийте в центъра на тапите отвор, без да го пробивате до края, като употребите отвертка или дрелка. Залепете по едно кабарче за външната повърхност на тапите с няколко капки секундно лепило, изчакайте да стегне. Ако Ви се занимава повече, можете да оформите по-широк отвор с отвертка във вътрешността на основата, а кабарчето да прокарате отвътре навън, като пробиете повърхността на корка. В отворите на тапите можете да проврете сухи цветчета или пера. Можете да оставите повърхностите с натурален тон или да нанесете цветна акрилна боя.

2 проекта с корк


Източник: bhg.com







Няма коментари


ключови думи
корк, идеи за дома, дъска за бележки

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg