фирми продукти
представяме
работа
 
Абажур от плетени салфетчици

Старите салфетчици, които преди време можеха да се видят във всяка всекидневна стая, можете да превърнете в нестандартен абажур. Необходими са Ви подръчни материали и малко време, което да отделите за оформяне на техниката. Размерите на сферата може да оформите според размерите на лампата и по свое усмотрение спрямо пространството на стаята.

Абажур от плетени салфетчици

Необходими са: плетени салфетки или макраме; балони; лепило; четка за боя.

Абажур от плетени салфетчици

Инструкции:

1. Надуйте балон до оформяне на сфера с желаните размери. Завържете го здраво. Окачете го за канап и го завържете за нещо.

2. Поставете върху работната повърхност салфетките, които ще използвате. Ако са много измачкани можете да ги минете с гореща ютия върху парче тъкан. Тествайте колко кръгли салфетки ще трябва да употребявате, за да покриете повърхността на балончето, като се стремите да не се припокриват твърде много.

Абажур от плетени салфетчици

3. Нанесете върху салфетките лепило, така че да ги покриете изцяло. Използвайте четка, за да нанесете добре сместа, така че повърхностите да се напоят добре.

Абажур от плетени салфетчици

4. Поставете върху повърхността на балончето една по една салфетките, които сте обработили с лепило, като внимавате да не засъхнат преди да сте ги подредили върху основата. Салфетките трябва да се припокриват частично. Когато подредите всички салфетки върху повърхността може да нанесете още малко от сместа върху тях. Изчакайте да изсъхне поне 24 часа.

Абажур от плетени салфетчици

5. Спукайте балона и проврете през горната част на сферата фасонка с крушка. Поставете така крушката, че да не е твърде близо до стените на сферата, за да не нагрее и стопи повърхността. Добре е да ползвате крушка с малка мощност. Ако процепчето в горната част на сферата е твърде малко, за да вкарате в него крушката, можете да го разширите малко като срежете тъканта. Когато проврете фасонката можете да зашиете частите с конец и игла, да захванете с канап горната част и да застопорите лампата.

Абажур от плетени салфетчици

Абажур от плетени салфетчици


Източник: dosfamily.com







13 август 2012 12:04 | lepilo
От: comfort
Лепилото е за тапети или за декупаж
9 август 2012 13:49 | абажур
От: Донка Чакърова
Идеята е страхотна, лесна за изпълнение, абажура-уникален. При наличие на повече салфетки или повредени(скъсани) покривки, може да се направи комбинация от абажур и настолна лампа(например). Само искам да знам какво е лепилото?
1 ]
2 резултата в 1 страница


ключови думи
идеи за дома, абажур, лампа

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg