фирми продукти
представяме
работа
 
Ефектен ромбоиден "тапет" с боя

Тази интересна техника на боядисване може да се оформи върху стената в банята или да се употреби за оформяне на акцентна стена. Тъй като изработката отнема повече време, добре е да обособите техниката върху пространство с по-малки размери. Ако успеете да усвоите техниката на оформяне на ивиците бояджийско тиксо, можете да пробвате да боядисате стена с по-големи размери. Макар да наподобяват тапет, ромбовете с няколко разцветки са изцяло оформени с боя. Размерите на мрежата и на ромбовете зависят от Вашето желание и от стената, която искате да обработите.

Ефектен ромбоиден тапет с боя

Какво Ви е необходимо: валяк за бои, четка за бои, бояджийско тиксо, макетен нож, панерче за боя, бои в три разцветки – бежово, бяло и кафяво, но може да използвате други разцветки, с повече контраст.

Как да ги изработите:

1. Ако искате да смените разцветката на стената или зона върху нея, нанесете два пласта от основния тон боя и изчакайте да изсъхне добре. Можете да очертаете предварително схемата на боядисване на стената върху хартия, а ако не сте уверени в техниката си, тествайте я предварително върху парче шперплат. С линийка и молив измерете и очертайте точките на пресичане, за да можете да използвате бояджийското тиксо. Поставете парчета тиксо по диагонал, за да оформите ромбове с желаните размери. За техниката изберете тиксо с ширина, която да оформя ивици с желаната широчина. Под така поставеното тиксо няма да се нанесе втора разцветка боя и зоните ще се запазят в оригинален тон.

Ефектен ромбоиден тапет с боя


2. Поставете втора ивица тиксо успоредно на вече залепените парчета. Така оформените зони отляво на ромбовете трябва да оцветите в бяло или в друга желана разцветка. Не нанасяйте боята върху зоните вдясно, тъй като те са за кафявото.

Ефектен ромбоиден тапет с боя

Нанесете върху зоните бяла боя и оставете да изсъхне. Ако изпълните техниката както трябва, крайната визия на "тапета" трябва да представлява мрежа от ромбове, които са обкантени отдясно с кафяво, а отляво с бяло. Мрежата трябва да е обособена от бежови ивици в основната разцветка боя.

Ефектен ромбоиден тапет с боя


3. Поставете парчета тиксо от лявата страна на ромбовете, за да оформите ивици в кафяво. Така оформените зони обработете с кафява боя и я оставете да изсъхне добре.

Ефектен ромбоиден тапет с боя

Махнете парчетата тиксо и оставете боите да изсъхнат. По желание поставете върху цялата стена или зоната върху нея полиуретан, за да запазите яркостта на разцветките.

Ефектен ромбоиден тапет с боя


Източник: anh-minh.com







Няма коментари


ключови думи
тапет, идеи за дома, боядисване

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg