фирми продукти
представяме
работа
 
Висяща закачалка за стаята

Висяща закачалка за стаята

Очарователната висяща закачалка е практичен и интересен акцент за стаята с ограничено пространство. Можете да я боядисате в желаните разцветки, да включите цветни форми или да обработите повърхностите й с брокат. Окачете дървената закачалка в спалнята, в гардероба, в антрето или в коридора. Поставете функционалната закачалка близо до стената или навътре в стаята, но на разстояние, което няма да Ви пречи на движението.

Необходими материали:

* дълъг клон, леко извит, здрав
* две парчета метална верига с еднаква дължина, в зависимост от това на каква височина искате да стои дървената закачалка, удвоете височината
* два метални винта с кука
* два анкера
* дрелка
* закачалки с обикновен размер или изработени от метална тел, така че да паснат на широчината на клона
* чук
* четка за боя
* латексова боя в желаната разцветка
* по желание – брокат и цветни фигури

Инструкции:

1. Изберете здрав клон, леко извит, достатъчно стабилен, може да има възелчета по повърхностите. Добре е да изберете такъв с широчина, върху която могат да се захващат обикновени купешки закачалки. Ако е все още влажно, оставете го да изсъхне напълно на открито. Когато повърхностите са твърде грапави, можете да ги обработите с шкурка, ръчно или с машина. Нанесете с четка боя по всички повърхности и оставете да изсъхне.

2. Пробийте отвори в повърхността на тавана с дрелка. Монтирайте винтовете с кука на тавана като ги захванете с анкери. Поставете ги на такова разстояние един от друг, на каквото искате да захванете металните части за окачване. Добре е веригите да захващат клона на поне 13 сантиметра от краищата за стабилност.

3. Окачете двата края на металната верига на куките на тавана. Поставете в обособените клупове клона и го стабилизирайте, за да не се измества и накланя настрани. Когато окачвате закачалките, стремете се да не ги поставяте само в едната част на основата, за да не се наклони и размести тя. Ако искате повече сигурност, можете да захванете веригата за основата с винтове.


Източник: houseandhome.com







Няма коментари


ключови думи
закачалка, идеи за дома, висяща закачалка

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg