фирми продукти
представяме
работа
 
8 шикозни еко идеи за дома

Можете да трансформирате стаите си само с подръчни средства, чрез тези шикозни еко идеи за аксесоарите.

Седалки от стари пуловери


 8 шикозни еко идеи за дома

Вместо да давате пари за нова тапицерия за седалките на мебелите, заменете я с тъкани от стари пуловери. Нарежете тъканите на правоъгълници с размери спрямо седалката, изрежете зоните покрай врата и ръкавите, демонтирайте седалките и поставете отгоре парчетата тъкан. Захванете парчетата от долната страна с тапицерски такер, като обхванете периферията на основата, монтирайте обратно седалката и вече разполагате с обзавеждане с нова визия.


Етажирана тепсия

8 шикозни еко идеи за дома

Използвайте стари чинийки и чашки, за да обособите интересна тепсия за вкусотийки върху празничната маса. Поставете едната чиния върху повърхност, върху нея залепете с епоксидна смола обърната с дъното нагоре чашка, върху дъното на чашката залепете втората чиния, върху нея – втората чашка, а най-отгоре – третата чиния и по желание керамична фигурка. Оставете епоксидната смола да стегне и използвайте. Измивайте керамичната тепсия на ръка.


Стъклени кутийки за хранителни стоки


8 шикозни еко идеи за дома

Когато се загряват, пластмасовите кутийки за хранителни стоки отделят много вредни токсини. Вместо тях можете да използвате стъклени кутии със стъклени или пластмасови капачета, които можете да махнете преди да ги поставите в микровълновата или в обикновената фурна. В тях можете да съхранявате сухи дълготрайни продукти или да поставяте остатъците от храната.


Кухненски кърпички от микрофибърна материя


8 шикозни еко идеи за дома

Вместо да хабите хартиени кухненски салфетки или да употребявате токсични почистващи препарати за кухнята, използвайте кухненски кърпи от микрофибър, които почистват чудесно само с вода, попиват петната и избърсват.


Коркова кухненска поставка


8 шикозни еко идеи за дома

Корковата кръгла поставка за горещи съдове може да се употребява за защита на кухненските повърхности от повреда и обезцветяване. Необходими са Ви поне петдесен коркови тапи, по възможност с еднаква височина, макар че можете да ги подрежете. Поставете ги в кръг една до друга и ги захванете с метална скоба. Стегнете скобата, така че тапите да обособят плътна маса без да изпадат, а стърчащата част от скобата подрежете с ножици за ламарина. Можете да обособите различни по размери поставки за съдове, като използвате различен брой тапи.


Практични гъбки


8 шикозни еко идеи за дома

Можете да използвате за кухнята пластмасовата торбичка, в която понякога продават плодове и зеленчуци. Поставете в нея целулозна гъба за търкане на съдове, завържете я и я употребявайте вместо кухненска тел.


Натурална аромотерапия за банята


8 шикозни еко идеи за дома

Ако сте настинали можете да пробвате еко арома идея – завържете няколко стръка евкалипт и провесете връзката за корниза на ваната. Вземете си душ и ще забележите, че хремата постепенно изчезва, а банята се изпълва с евкалиптова миризма. Опитайте се да поставите стръкчето далеч от пръските вода, за да ароматизира банята по-дълго.


Билкови подпалки


8 шикозни еко идеи за дома

Събраните в гората шишарки можете да употребявате като част от ароматни подпалки за камината с малко средства и безвредно за природата. Използвайте няколко парчета вестник, поставете в тях по 2- 3 шишарки и няколко сухи билки или подправки, а за завръзване на подпалките употребявайте обикновен канап. Можете да обособите само къси подпалки, които да са завързани на две места или такива, които да са завързани на 4- 5 места, а между тях да са поставени шишарки и билки. Хартията се запалва бързо, но вътрешността гори по-бавно и подпалва дърветата в печката, а освен това ароматизира въздуха с етеричните масла. Насладете се на уютната атмосфера в стаята.


Източник: wholeliving.com







28 юни 2012 09:35 | Идеи за дома
От: Златка
Много хубави хитринки!Поздравления за този,който се е сетил за тях!
1 ]
1 резултат в 1 страница


ключови думи
идеи за дома, еко идеи, дом

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg