фирми продукти
представяме
работа
 
10 грешки при подреждането на дома - 2

Замисляли ли сте се някога защо въпреки всичките грижи, които полагате домът Ви да е подреден, хаосът е навсякъде около Вас? Лори Морено, автор на десетки книги със съвети за по-красив и уютен дом, е събрала в една своя статия 10-те най-често допускани грешки при правилното подреждане на вещите. Предлагаме я на Вашето внимание.

10 грешки при подреждането на домa - 1

Грешка 6: Не знаете кое къде да сложите


10 грешки при подреждането на дома

Често ли Ви се случва масата в столовата да е разхвърляна? Факт е, че когато дадена мебел не се използва постоянно, тя става мишена за всякакви непотребни вещи, които не знаете къде да сложите и просто ги оставяте на там  "за момента". Големите гладки повърхности като маси и плотове разчиствайте от ненужните предмети или всекидневно, или поне веднъж в седмицата. За да прогоните хаоса от бюрото си, разположете върху него няколко поставки и определете в коя какво ще съхранявате. Залепете етикетчета (сметки, каталози, писма) за напомняне.


Грешка 7: Оставяте нещата някъде "само временно"

10 грешки при подреждането на дома

Когато оставяте дадена вещ някъде „само за момента“ Вие всъщност отлагате решението какво точно да правите с нея, къде да я съхранявате и дали въобще си струва да я запазите. Следващия път, когато си кажете наум тази "опасна" фраза се опитайте веднага да решите какво ще правите с въпросния предмет.


Грешка 8: Пазите вещи, които Ви изглеждат полезни

10 грешки при подреждането на дома

Пазите ли някои вещи, само защото не Ви дава сърце да се разделите с тях? Лори Морено в своята статия разказва за човек, който съхранявал в претъпкания си гараж пакет котешка тоалетна, макар че неговата котка била умряла преди три години. Само защото дадена вещ не е използвана и може да свърши работа на някой, не означава, че би била полезна на Вас. Отървете се от необличаната пола или неупотребяваните кухненски прибори и освободете място за вещите, които използвате. 


Грешка 9: Позволявате на семейството си да разхвърля

10 грешки при подреждането на дома

Представете си следната ситуация: подредили сте перфектно килера и не можете да се нарадвате на свършената работа, но само след няколко дни вътре отново всичко е с краката нагоре. Разяснете на останалите членове от семейството си кое къде се намира и ги предупредете да пазят създадения вече ред. Важно правило при добрата подредба е най-използваните неща да бъдат на най-достъпните места.


Грешка 10: Оставяте цялата домакинска работа за почивните дни


10 грешки при подреждането на дома

Веднъж подреден гардеробът изглежда добре, но работата Ви не свършва дотук. Има неща, които ако вършите всеки ден, значително ще си облекчите съботно-неделното изтощително подреждане. Спазвайте следните правила: окачвайте дрехите си на закачалка веднага след като ги съблечете или ги сгъвайте и подреждайте грижливо върху рафтовете на гардероба. Пускайте пералнята няколко пъти в седмицата, не оставяйте всичко за почивните дни. Ако не разполагате с достатъчно време след работа помолете и другите членове от семейството си да се включват в домакинската работа.


Източник: goodhousekeeping.com







Няма коментари


ключови думи
полезни съвети, идеи за дома

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg