фирми продукти
представяме
работа
 
Няколко идеи със завеси и щори

Използвайте щори и завеси в желаните размери, шарки и разцветки, за да преобразите помещения. Те са не само ефектни, но и практични акценти за стаите, затова можете да ги използвате за моделиране на пространството.

Почти незабележими

Няколко идеи със завеси и щори

Бялата щора на ролка сякаш се губи в светлата стая, върху искрящо белите рамки на прозорците и върху стените. Тя може да се издърпва надолу според желанието и нуждата да се контролира количеството светлина в стаята. Ако се постави на по-голям прозорец, добре е щората да се обособи на сектори, така че всяка зона да може да се движи отделно от другите зони. Особено подходяща е тази идея за домашния офис, тъй като визията е изискана, но и практична.


Частични пердета

Няколко идеи със завеси и щори

Ако искате да си осигурите уединение, но не искате да блокирате изцяло светлината в стаята, така наречените кафе перденца са чудесно решение. Те могат да са с разнообразна широчина, така че да обхващат долната част на прозоречните рамки. Перденцата могат да се окачат върху корниз чрез метални пръстенчета или чрез втулки. Могат да се обособят от една или две части.


Винтидж пердета

Няколко идеи със завеси и щори

Обикновените средно дълги завеси са страхотен акцент не само за всекидневната, но и за кухнята. Пищните надиплени воалчета в горната част обособяват усещане за винтидж уют в кухнята на баба. Можете да изберете разцветките на тъканите спрямо тоновете на стените и кухненските шкафове. Особено добра комбинация за винтидж помещенията са синьо и бяло, както и жълто и бяло.


Френски щори

Няколко идеи със завеси и щори

Монтираната на прозоречната рамка римска щора може да се трансформира в акцент във френски стил, ако я захванете в средата и я спуснете до една трета на височината. Обособената щора омекотява визията на стаята, а разцветката й може да се подбере според палитрата на стаята. Можете да изберете щора от всякаква тъкан, но най-подходящи са по-плътните тъкани, които падат тежко надолу.


Разноцветни пердета

Няколко идеи със завеси и щори

За да можете да комбинирате визия и практичност, използвайте хоризонтални щори и пердета. Щорите могат да се регулират спрямо слънцето, а пердетата осигуряват защита от горещините. Панелите на пердетата могат да се дръпнат настрани и да се захванат с цветни панделки. Ако изберете акценти в няколко разцветки, можете да съчетаете тоновете с тези от палитрата на цялата стая.


Пищна стая


Няколко идеи със завеси и щори

Корнизите, на които са окачени пищните пердета, са скрити от тъканите, тъй като окачването е върху втулки в горната част на пердетата. Тази лесна хитрина обособява повече обем в горната част на стаята и създава впечатление, че е оформен балдахин. Разцветките и шарките на тъканите се комбинират с тези из цялата стая.


Бамбукови щори

Няколко идеи със завеси и щори

Полупрозрачните завеси и кафе пердетата не са единствен начин да обособите стая с контрол върху светлината, без да я блокирате напълно отвън. Поставете върху прозоречните рамки бамбукови щори, които да са монтирани на височина около четири пети от височината, като оставите най-горния сектор открит. Можете да включите няколко завески с дължина до долу в различни разцветки.


Стая в синьо

Няколко идеи със завеси и щори

Синьо-бялата стая е обзаведена семпло, но много уютно. Завеските са обособени от две части, а в горната част е монтирана драперия.

Няколко идеи със завеси и щори

Отворената визия на прозорците не изглежда твърде семпла, тя даже обособява стая с усещане за простор. Завесите са изместени над арката, която разделя помещенията едно от друго.


Пердета параван

Няколко идеи със завеси и щори

Полупрозрачните пердета не са използвани за прозорците, а за обособяване на няколко къта вътре в помещението. Необичайната конструкция на стаята е разпределена на зони, а невероятната гледка през прозореца не е закрита с нищо, още повече че стаята се намира нависоко и няма нужда от уединение и скриване отвътре навън.


Източник: myhomeideas.com







Няма коментари


ключови думи
идеи за дома, завеси, щори

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg