фирми продукти
представяме
работа
 
Сгъваема поставка за книги и списания

Сгъваема поставка за книги и списания

Вместо да харчите пари за модерна поставка за списания и книги за всекидневната стая, направете си я сами с подръчни средства. Размерите на поставката, дълбочината и разцветките можете да обособите по свой вкус. Когато не се използва, тя може да се сгъне и да се съхранява в долната част на масичката за кафе или в шкаф. Вижте един сходен като дизайн проект, който е за поставка за пощата  в антрето и се монтира върху стените.


Необходими материали:

* дървен дюбел или пръчка с дебелина 2 сантиметра
* дървена дъсчица с размери 2.5 х 5 сантиметра
* ивици от изкуствена кожа
* здрав конец или корда
* метални правоъгълни скоби или подвижни втулки
* трион
* дрелка
* перфоратор
* голяма игла


Инструкции:

1. Нарежете парчетата от дървесина. от дървената дъсчица срежете четири парчета с дължина 38 сантиметра или променете размерите им спрямо желаната поставка и това колко голяма искате да е тя. От дървения дюбел срежете две парчета с дължина 36 сантиметра. Дължината на парчетата трябва да координират с общата дължина на аксесоара, като се остави толеранс.

Сгъваема поставка за книги и списания

2. С дрелка пробийте отвори в единия край на четирите крачета на поставката, на 2-3 сантиметра от ръба. Отворите трябва да са с размер 2 сантиметра, за да паснат в тях основите за окачване, които са изработени от дюбел. Пробийте отворите не много навътре, само 10- ина милиметра, колкото да се захванат дървените пръчки.

Сгъваема поставка за книги и списания

3. Поставете дървените парчета две по две, едно върху друго. Захванете ги с винт или подвижна втулка на 18 сантиметра от ръба, за да са подвижни, но без да се разглобяват. Металните правоъгълни скоби, поставени на същата височина, ще поемат движението и ще осигурят стабилност при сгъване и при разгъване. Поставете двете скоби и тествайте движенията. Поставете единия край на дървените пръчки в обособените върху основата отвори.

Сгъваема поставка за книги и списания

Сгъваема поставка за книги и списания

Сгъваема поставка за книги и списания

4. Очертайте с молив под какъв ъгъл трябва да се срежат долните краища на крачетата на поставката, за да стоят изправени и тя да е равна. Срежете ги с трион и ги обработете с шкурка. Крачетата трябва да се скосят две по две огледално. Демонтирайте частите преди рязането и не ги сглобявайте след това.

Сгъваема поставка за книги и списания

5. Срежете ивиците от кожа до желаната дължина спрямо широчината на аксесоара и желаната дълбочина на поставката. Броят на ивиците зависи от дължината на основата и от желаната гъстота на частите. Обвийте с единия край една от дървените пръчки и отчетете къде трябва да се пришият ивиците. Пробийте по четири отвора във всеки край – два по два, на един сантиметър от края на ивицата и на отчетеното разстояние навътре. Пришийте отворите два по два, за да обособите клупове. Обработете всички ивици в двата края.

Сгъваема поставка за книги и списания

6. Нанижете върху пръчките клуповете и ги изпънете. Монтирайте двете пръчки в отворите върху основата и захванете две по две частите с винтче или подвижна втулка. Поставете металните правоъгълни скоби. Разпределете ивиците равномерно и поставете книги и списания върху поставката.

Сгъваема поставка за книги и списания

Сгъваема поставка за книги и списания


Източник: designsponge.com







Няма коментари


ключови думи
поставка за книги, идеи за дома, поставка за вестници

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg