фирми продукти
представяме
работа
 
Стъклена масичка с цветни триъгълници

Стъклена масичка с цветни триъгълници

Старата кръгла масичка за кафе може да се превърне в цветна фокусна точка само с една стъклена плоскост и малко боя в няколко разцветки. Можете да комбинирате няколко тона, спрямо своето желание или спрямо тоновете в интериора. Проектът се базира върху комбинация от цветни триъгълници в четири разцветки. Стъклената повърхност можете да поставите върху стара дървена масичка или друга основа. Стъклото е лесно за поддръжка и се избърсва за секунди.

Стъклена масичка с цветни триъгълници

Боите се нанасят от долната страна на стъклената повърхност, а ако Ви писне от разцветките и шарките, можете да ги отстраните с разтворител за боя и да обособите нови шарки в други разцветки.

Стъклена масичка с цветни триъгълници

Необходими материали:

* кръгло стъклено парче, срязано според размерите на масичката за кафе, може и парче плексиглас, ако се притеснявате от счупване на стъклото
* спрей боя в няколко разцветки
* бояджийско тиксо или картонен шаблон
* самозалепваща се хартия или фолио
* разредител за бои
* самозалепващи се гумени или филцови парчета срещу разместване


Инструкции:

1. Ако стъклото или плексигласовата плоскост не са срязани по размер спрямо масичката, срежете ги с инструмент за рязане на стъкло, с макетен нож или помолете някой познат да ги среже. Дебелината на повърхността зависи от Вас, но имайте предвид, че твърде дебелата плоскост може да е много тежка и да е трудно да я местите. Поставете я върху стабилна основа.

Стъклена масичка с цветни триъгълници

2. Можете да използвате шарките, които са обособени в този проект или да изработите такива, каквито желаете. Употребата на триъгълници е семпла и не изисква особено работа. Можете да усложните леко работата като нарежете самозалепваща се хартия на триъгълници с желаната големина и ги залепите върху долната повърхност на стъклената или плексигласова основа. С парчетата хартия или фолио обособете желаните шарки, а боята се добавя по-късно, като оцветявате зоните върху основата постепенно.

Стъклена масичка с цветни триъгълници

3. Изберете коя боя искате да ползвате. Отлепете онези зони върху повърхността, които искате да оцветите в първата разцветка. За да не пръскате навсякъде с боя използвайте картонен шаблон. Нанесете боята равномерно върху зоните и оставете да изсъхне. не се притеснявайте от страничните пръски боя, които са върху самозалепващата се хартия или фолио, тъй като те ще се отстранят с лепенките.

Стъклена масичка с цветни триъгълници

4. Когато първата разцветка е изсъхнала, отлепете зоните, които искате да оцветите с втората разцветка. От задната част на повърхността багрите могат да се смесят и застъпят, но отпред триъгълните форми ще са прецизни. Ако изцапате твърде много с боя или пръснете върху формите в друг оттенък, можете да изтриете боята с малко разредител.

Стъклена масичка с цветни триъгълници

5. Когато цветните зони изсъхнат, обособете зоните от третата разцветка. Ако обработвате зона до вече оцветена, използвайте картонената форма, за да не пръскате настрани боята. Ако повърхността на масичката е цветна, можете да оставите част от триъгълничетата без боя, за да прозира тя отдолу.

Стъклена масичка с цветни триъгълници

Преди да поставите стъклената повърхност върху масичката я оставете да изсъхне добре няколко часа, за да не се размажат боите. От долната част можете да залепите няколко парчета филц или гума, за да не се размества стъклото и да не се плъзга плоскостта.

Стъклена масичка с цветни триъгълници


Източник: designsponge.com







Няма коментари


ключови думи
масичка, маса, стъклена маса

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg