фирми продукти
представяме
работа
 
Цветни букви за детската стая

 Цветни букви за детската стая
С подръчни материали можете да изработите цветни букви за детската стая и да ги облепите с цветни страници от списания, детски книжки или комикси. Ако имате две или повече деца, можете да монтирате буквите върху техните шкафчета или над бюрата им, за да знаят кое кътче е тяхното. С тези цветни букви можете да оформите думички или да изпишете любимия си цитат на автор. За основа на буквите можете да използвате картонени букви от магазин или да я изработите от шперплат. Ако искате да оформите цветен ефект, можете да използвате бои за дървесина вместо цветни хартии.

Необходими материали:


* големи картонени букви или изрязани по форма парчета шперплат
* стари страници от списания, детски книжки или комикси
* цветен латекс
* дунапренови четки
* ножици или макетен нож
* лепило за декупаж

 Цветни букви за детската стая

Инструкции:

1. Ако ще използвате шперплат за основата и не разполагате с картонени букви, оразмерете на компютъра си желаните букви и ги пуснете на принтер. Ако те са твърде големи за страниците, можете да ги сглобите от няколко страници. Залепете ги и ги изрежете, очертайте върху парче шперплат и изрежете с трион за ажурна резба. Ако не разполагате с уменията за дърводелската работа по буквите, помолете някой познат да Ви ги изреже.

2. Нанесете бяла боя върху всички повърхности на формите и изчакайте да изсъхне. Нанесете върху нея боя в тон, който е сходен с основната гама на цветната хартия, която ще използвате. Достатъчно е да нанесете втората боя само върху предната повърхност на основата.

Цветни букви за детската стая

3. Нарежете страниците от комиксите на големи парчета, а ако ще използвате няколко странички ги подредете една до друга по свое усмотрение.

Цветни букви за детската стая

4. Нанесете върху повърхността на буквата лепило за декупаж и поставете парчетата или страниците от комикси. Не е нужно да режете парчетата в някаква форма, но имайте предвид, че зоните извън контурите на основата ще се изрежат, затова ги напаснете по свое желание.

Цветни букви за детската стая

5. Оставете лепилото да изсъхне напълно, преди да започнете изрязването. Обърнете буквите и с макетен нож изрежете хартията по контурите на основата, както и по вътрешните части на буквата, ако има такива.

Цветни букви за детската стая

6. Нанесете лепило върху повърхностите на буквите, за да запечатате цветната хартия, както и по страничните части, ако сте нанесли латексова боя. Оставете лепилото да изсъхне добре.

Цветни букви за детската стая

7. Монтирайте цветните букви върху стената или шкафа, като ги подредите на желаното отстояние една от друга. Можете да ги залепите или да използвате метални скоби за окачване, като монтажът върху стените зависи от тяхната конструкция.

Цветни букви за детската стая


Източник: indystar.com







Няма коментари


ключови думи
детска стая, декорация за стена, идеи за дома

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg