фирми продукти
представяме
работа
 
Рафтчета за стената "Пчелен кошер"

Рафтчета за стената "Пчелен кошер"

Ако се чудите как да използвате пространството върху стената, в стаите с малки размери, можете да изпробвате тази идея с рафтове с шестоъгълна форма. Монтираните в цялостна конструкция кутийки наподобяват по форма частите на пчелен кошер. Можете да ги оформите с желаните размери и с желаните разцветки. Акцентите са не само практични и функционални, но могат да се използват като основа за Вашите любими багри и шарки, чрез боя или залепена декоративна хартия. Броят на използваните от Вас клетки зависят от размерите на стената и от това колко рафтчета искате да използвате.


Използвани материали:

* дървени летви с дебелина 2-3 сантиметра, широчина 13 и повече сантиметра и дължина според желаните размери на кутийките, в проекта дължината е 25 сантиметра, използвани са стари парчета от шкафове
* лепило за дърво
* Г-образни скоби и винтове за дърво
* 5 сантиметрови гвоздеи
* трион и циркуляр, ако не можете да работите с тях накарайте някой познат да нареже летвите на парчета
* чук
* четка за боя и боя


Инструкции:

1. Ако използвате стари парчета дървесина от шкафчета или обзавеждане, демонтирайте всякакви метални части. Ако искате да боядисате повърхностите с друга разцветка, премахнете старата боя с шкурка и избършете с влажно парцалче. Ако използвате нова дървесина, можете да обработите повърхностите, които сте нарязали или са Ви помогнали да нарежете с шкурка, за да отстраните неравностите и треските.

Рафтчета за стената "Пчелен кошер"

2. Парчетата за сглобяването на рафтчетата трябва да са с широчина не по-малко от 13 сантиметра, за да могат да съхраняват книги и аксесоари. Дължината на парчетата зависи от размерите на кутийките. В проекта парчетата са с дължина 25 сантиметра. Ъгловите зони на парчетата трябва да се скосят под ъгъл 30°, за да се сглобят. В зависимост от размерите на рафтчетата трябва да напаснете по ръбовете шестте летви, срязани по размери.

Рафтчета за стената "Пчелен кошер"

Рафтчета за стената "Пчелен кошер"

3. Тествайте всички парчета, преди да сглобите парчетата в цялостна конструкция. Проверете как пасват ъгловите зони и ако желаете можете да залепите парчета цветна хартия върху сглобките. Можете да нанесете боя върху широките повърхности, но не нанасяйте боята върху сглобките и ръбовете на летвите, защото лепилото няма да стегне.

Рафтчета за стената "Пчелен кошер"

4. Нанесете върху ръбовете лепило за дърво и ги захванете с гвоздеи, както е показано на фигурата по-нагоре. Изчакайте няколко часа лепилото да стегне.

Рафтчета за стената "Пчелен кошер"

5. Сглобените рафтчета можете да монтирате върху стената с Г-образни метални скоби. Можете да ги поставите в долната част на пет или шест от кутиите, а ако искате да съхранявате по-тежки предмети, монтирайте за стената повече, за да е по-стабилно. Монтажът зависи от конструкцията на стената, дали тя е гипсокартон, панел или тухла. Ако искате да скриете Г-образните скоби и те да не се виждат, можете да нанесете върху тях боя с цвета на стената и на дървените летви, след като ги монтирате.

Рафтчета за стената "Пчелен кошер"

Нарязването и сглобяването вероятно ще Ви отнеме работа за не повече от 4-5 часа. Лепилото трябва да стегне за поне 10-13 часа, за да не се разглобят частите по време на монтаж върху стената, но можете да го оставите и повече време.

Рафтчета за стената "Пчелен кошер"

Източник: designsponge.com







Няма коментари


ключови думи
рафтчета, рафтчета за стена, идеи за дома

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg