фирми продукти
представяме
работа
 
16 дизайна за дома, вдъхновени от природата - 2

Макар съвременните технологии да са толкова напреднали, че светът около нас е изграден от пластмаса, чипове и синтетика, някои интериорни дизайнери залагат на визия, която е вдъхновена от природата. Вдъхновението може да е вплетено в дизайна на обзавеждането и акцентите, а може и да се крие в натуралните материали, които ги изграждат.

16 дизайна за дома, вдъхновени от природата - 1


9. Постелка за баня с мъх

16 дизайна за дома, вдъхновени от природата - 2

Този зелен акцент за банята комбинира стандартна основа за постелка с парчета зелен мъх. То оформя приятна за стъпване повърхност, която наподобява усещането да ходите боси в гората. Под мъха има специална пяна, която задържа влага от помещението, за да поддържа мъха в добро състояние. Влажността в банята обикновено е напълно достатъчна, за да овлажнява зеленината на мъха.


10. Мивка от камък

16 дизайна за дома, вдъхновени от природата - 2

Уникални по своя дизайн и форма, тези мивки са изработени от цели парчета камък. Тяхната сурова натурална красота варира като разцветки и текстури, но това не ги прави по-малко интересни за интериора на банята аксесоари.


11. Стенна система за зеленина


16 дизайна за дома, вдъхновени от природата - 2

Частите на тази система пасват помежду си и се монтират върху стената. Те са изградени от рециклирани материали и са еко акцент за стаите. Малките полукръгли джобчета могат да се използват за засаждане на зеленина и най-вече на сукуленти, които не изискват особено грижи, за да се развиват. Ако комбинирате в джобовете разнообразни по тон видове зеленина, стената ще се трансформира в цветен акцент за стаята. Чрез подвижните части можете да обособите разнообразни комбинации и текстури.


12. Малка оранжерия

16 дизайна за дома, вдъхновени от природата - 2

Чешката дизайнерка Kristyna Pojerova комбинира лампа с оранжерия за зелен акцент. В стъклената основа, която може да се окачи от тавана, могат да се отглеждат различни подправки за кухнята. Топлината от крушката, която иначе не се използва, затопля вътрешната част на оранжерията и зеленината, обособявайки микроклимат. Върху стъклената основа има четири отвори за вентилация и огромен отвор, през който могат да се засаждат, напояват и късат подправките.


13. Орехова странична масичка


16 дизайна за дома, вдъхновени от природата - 2

Обикновеното парче дърво от стеблото на орех е превърнато в практична и функционална странична масичка за спалнята или всекидневната стая. Повърхностите са оцветени и лакирани, което придава щипка луксозност на мебела. В долната част са монтирани колелца, за да може малката странична масичка да се мести из стаята.


14. Килим от дървени парчета

16 дизайна за дома, вдъхновени от природата - 2

Този огромен килим не е изработен от парчета дървесина, но необичайната му визия включва разнообразни по размер и форма кръгли парчета дърво. Рустикалното очарование на килима пасва на всякакви интериори, от модерни стаи до котидж дизайн. Акцентът внася характер в стаята и е изработен от приятна на допир материя.


15. Възглавници за зеленина

16 дизайна за дома, вдъхновени от природата - 2

Израелските интериорни дизайнери от студио Libel са автори на колекцията от акценти, които представляват изработени от мека тъкан и с необичайна форма саксийки за зеленина. Възглавниците са изработени от висококачествени тъкани и са обособени като основа за засаждане на кактуси, райграс или зелени растения. Тъканите са непромокаеми, така че долната част на основата не се мокри от водата. Акцентите могат да се поставят във всяка част на стаите като необичайни саксии.


16. Тревни вазички


16 дизайна за дома, вдъхновени от природата - 2

Изработени по датски дизайн, тези необикновени вази са интересен акцент за всекидневната стая или за трапезарията. Те са изработени от гланциран материал в свежи разцветки и наподобява по форма стръкчета райграс. В центъра на всяка ваза има отвор за стръкчета зеленина, а акцентите са изработени в три различни размера, съответно с един, два или три отвора, които са изключително ефектни.

Източник: designswan.com







31 май 2012 15:09 | Къде...
От: Niq
....мога да си намеря зелена постелка с мъх?
1 ]
1 резултат в 1 страница


ключови думи
дом, идеи за дома, дизайн за дома

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg