фирми продукти
представяме
работа
 
2 проекта за дома с флорални шарки

Използвайте желаните флорални шарки, за да изработите практичен и функционален параван за обособяване на пространствата в стаите, както и да включите интересни акценти в дизайна на стълбите. Използвайте подръчни материали и малко въображение, за да обособите тези проекти за своя дом.


Параван за стаите


2 проекта за дома с флорални шарки

За изработката можете да използвате панели от шперплат или парчета от стари врати с куха вътрешна част. Можете да оформите паравана с желаната от Вас широчина и височина, от две, три или повече панела. Можете да поръчате да Ви нарежат частите или да ги срежете сами с инструменти. Изборът на разцветка боя трябва да направите спрямо собствения си вкус и тоновете в стаята. По желание върху повърхностите можете да изрежете отвори, които наподобяват цветчета, а ако искате повече уединение, можете да използвате самозалепваща се декоративна хартия, за да оформите акцентите.

Какво Ви е необходимо: шперплатови плоскости или стари врати; инструменти за рязане; боя и четка, прободен трион; по желание – самозалепваща се хартия; панти – броят им зависи от броя на използваните парчета.

Как да ги изработите:

1. Ако панелите не са нарязани, нарежете ги на парчета с еднаква височина, като на широчина те могат да варират. Нанесете върху тях грунд и докато той съхне, заемете се с шаблона за акцентите. Върху хартия очертайте или принтирайте семпла форма, например като тази, показана на картинката. Пренесете шарките върху повърхността на панелите по желаното от Вас разпределение.

2 проекта за дома с флорални шарки

2. Изрежете шарките с прободен трион за ажурна резба. Можете да направите предварително малък отвор с дрелка, от която да започнете изрязването с триона. Обработете ръбчетата с фина шкурка. Нанесете боята върху повърхностите, а по ръбовете на флоралните мотиви можете да минете с тънка четка и контрастен тон боя. Ако не искате да режете повърхностите, изрежете шарките от самозалепваща се хартия и ги залепете. Ако искате уединение, но Ви харесва дизайна с изрязани шарки, залепете от едната страна полупрозрачна хартия, изрязана в същата форма, но в малко по-големи размери. Така хартията ще скрива гледката през паравана.


2 проекта за дома с флорални шарки
3. Сглобете частите на паравана чрез панти, по две или три между всеки две парчета. В зависимост от това как искате да разположите частите една спрямо друга, монтирайте от съответната страна пантите.


2 проекта за дома с флорални шарки

Акценти за стълбището

2 проекта за дома с флорални шарки

Тези интересни акценти можете да направите с боя в контрастен тон, но много по-практично е да използвате самозалепващи се форми от винил или декоративна хартия. Те се поставят много по-лесно и следват извивките на стълбището.

Какво Ви е необходимо: самозалепващ се винил или хартия; макетен нож или остри ножици; по желание – боя за основата.

Можете да използвате купени апликации или да принтирате върху хартиената част на самозалепващ се винил желаните мотиви. Изрежете и поставете апликациите върху повърхностите на стъпалата, като внимавате да не се нагънат.

2 проекта за дома с флорални шарки

2 проекта за дома с флорални шарки

Как да ги изработите:

1. Обработете повърхностите на стълбището с шкурка, избършете и нанесете два слоя боя. Оставете да изсъхне за поне два дена. Боята трябва да е на водна основа.

2 проекта за дома с флорални шарки

2. Принтирайте и изрежете с макетен нож или ножици мотивите от хартия или винил. Ако дизайнът е твърде сложен, можете да нарежете шарките на части, които да залепите отделно, но трябва да напасвате частите внимателно.

2 проекта за дома с флорални шарки

3. Поставете лепенките върху вертикалните повърхности на всяко стъпало от стълбището и отлепете защитната повърхност. За да защитите дизайна от захабяване можете да нанесете слой безцветен лак върху повърхностите. Ако има някакви малки повреди върху лепенките можете да ги поправите с тънка четка и боя в цвета на шарките. Тъй като върху тези повърхности от стълбите не се стъпва, те няма да се повредят дълго време.

2 проекта за дома с флорални шарки

Източник: freshhomeideas.com







Няма коментари


ключови думи
проекти за дома, идеи за дома, интериор

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg