фирми продукти
представяме
работа
 
Ефектните шарки арлекин в интериорите

Ако искате да освежите интериорите си без много средства и големи ремонти, можете да добавите като акцент ефектни шарки арлекин. Те могат да се изработят върху стените, пода, мебелите и тапицериите, в зависимост от това какъв ефект искате да постигнете – по-силен или по-ненатрапчив. Декоративната техника е лесна за изпълнение и за нея са Ви необходими само бояджийско тиксо, боя и валяк. Детайлите са с формата на ромбове, долепени един до друг, като можете да боядисате ромбовете през един или в няколко разцветки. Вижте как можете да изработите шарката тук.


* В този интериор арлекинът украсява долната част на стените, създавайки своеобразна ламперия. Двете части на стената са отделени чрез искрящо бял фриз, а горният сектор е боядисан в ненатрапчиво бежово. Арлекинът е в два нюанса – наситено червено и бежово. И двата цвята са взети директно от палитрата на интериора, за да не създават неприятен контраст.

Ефектните шарки арлекин в интериорите


* Тази детска стая за игра е обзаведена минималистично, за да има достатъчно място за движение и игри. Паркетът е оставен гол, а под прозореца е оформена малка пейка за четене. Върху прозорците е поставена голяма римска щора в бяло и синьо, с шарка арлекин. Шарката се превръща в ефектен акцент в интериора, тъй като изпъква на фона на неутралните цветове на палитрата и изчистения дизайн на детайлите.

Ефектните шарки арлекин в интериорите


* Свежата ромбоидна шарка в няколко цвята е особено подходящ избор за детската стая. За момичета цветовете могат да са розово и прасковено, а за момчета най-подходящи са зелено и светлосиньо. Тук тази ефектна шарка, използвана обикновено върху дрехите, е пресъздадена върху стените. Тя включва два пласта – единият е от двуцветни ромбове, които се редуват, а другият е мрежа от диагонали в какаово.

Ефектните шарки арлекин в интериорите


* Този тапет е ефектен не толкова заради наситените си цветове, колкото заради плътните диагонални линии в бяло, кафяво и графитено, които създават триизмерен ефект. Лекият винтидж ефект е подчертан от детайли с изчистен дизайн и меки неутрални нюанси – бяло и сиво, както и от няколко щриха в ярък цвят. Заради своите мащаби стената е основен акцент в интериора.

Ефектните шарки арлекин в интериорите


* Тази креативна кухня залага на много ненатрапчивата употреба на шарките арлекин – върху стъклените врати на двата високи кухненски шкафа. Палитрата на интериора е мека и неутрална – бежово, сиво, бяло и червено, а дизайнът на помещението е семпъл и непретенциозен.

Ефектните шарки арлекин в интериорите


* Спалнята е помещение, в което ефектните детайли трябва да се добавят с особено внимание, за да не се превърне тя в натрапчив дизайн, създаващ напрежение. Ето защо в тази спалня шарката арлекин е добавена много деликатно – чрез дългия скрин до стената. Той е решен в два меки нюанса – сиво-кафяво и розово. На фона на неутралните тонове – бяло, бежово и кремаво, скринът изпъква чудесно като акцент.

Ефектните шарки арлекин в интериорите


* В тази изтънчена кухня арлекинът е представен чрез ненатрапчив релеф върху облицовката на кухненския остров. Шарката обхваща вратичките на шкафчетата в него и продължава по протежение на периферията. Ефектният детайл е допълнен от изискан мраморен плот и модерни кухненски шкафове в наситен оттенък.

Ефектните шарки арлекин в интериорите


* В този интериор ромбоидната шарка е добавена много ненатрапчиво – върху релефен детайл на стената от естествен камък, над мивката. Релефът изпъква на фона на неутралните багри на облицовката, без обаче да привлича вниманието само върху себе си. Той допълва чудесно декоративния кант в долната част на мивката.

Ефектните шарки арлекин в интериорите


* Вместо традиционните правоъгълни или квадратни плочки, в тази баня са използвани ромбоидни такива. Облицовката е в ненатрапчив сив оттенък, който допълва неутралната палитра – бежово, кафяво, бяло и графитено. Тя създава специфичен дизайн на този минималистичен интериор, обзаведен с детайли с изчистени линии и модерен привкус.

Ефектните шарки арлекин в интериорите


* Ефектна и много нетрадиционна, тази акцентна стена изпъква на фона на помещението не толкова с наситен цвят, колкото с шарката и лъскавите повърхности. Арлекинът включва две повърхности – матова и бляскава, като двете се редуват за максимален ефект. Крайният резултат е акцент с кралско очарование.

Ефектните шарки арлекин в интериорите


* Ето интериор, при който арлекинът е осъществен върху подовата настилка. Шарката е създадена в контрастна комбинация чрез полирани плочки и внася усещане за традиционен дизайн със съвсем лека модерна нотка. По този начин фоайето се превръща в ефектен фон за ярките акценти в съседните интериори.

Ефектните шарки арлекин в интериорите


* Още един проект, при който шарката е върху настилката на пода. Тук обаче тя е от дървесина, а ефектът е постигнат допълнително, чрез нанасяне на боя върху част от секторите върху дървото. Техниката е лесна за изпълнение – ромбовете се обособяват с бояджийско тиксо и се нанася боя, като се обработват съседните сектори.

Ефектните шарки арлекин в интериорите


И един проект за стената:

Ето и кратък преглед на изпълнението на подобен проект, стъпка по стъпка. Стената в антрето е разделена на сектори, като част от тях са боядисани в сиво-кафяво, а останалите са оставени в естествен нюанс.

Ефектните шарки арлекин в интериорите

Ефектните шарки арлекин в интериорите



Източник: houzz.com







Няма коментари


ключови думи
идеи за дома, интериор, ефектни акценти, дизайн

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg