фирми продукти
представяме
работа
 
Ботанически шаблон за тъканите

За да освежите едноцветните тъкани в дома си, без да се налага да ги пребоядисвате, можете да използвате лесни за направа шаблони с боя в контрастен цвят. Тези ботанически мотиви са чудесен акцент към всякакви тъкани за дома – покривки за масата за хранене, салфетки за хранене, тапицерия и прочее.

 Ботанически шаблон за тъканите

За направата на тези лесни, но много красиви мотиви са Ви необходими само шаблон, малко боя и кръгла четка за нанасяне на боята. Шаблонът можете да нарисувате на ръка, да свалите от интернет или да използвате схемата в статията, като я оразмерите и принтирате на хартия. В този проект ботаническите шаблони са използвани за освежаване на покривката за масата и салфетките за хранене, което ги унифицира и ги превръща в хармонична комбинация за празничните вечери.

 Ботанически шаблон за тъканите


Необходими материали:


* тъкани за освежаване
* акрилна боя или боя за тъкани в желаните цветове
* картон или плексиглас
* макетно ножче
* кръгла четка или дунапренена четка
* ножици
* шаблон

 Ботанически шаблон за тъканите


Инструкции:


1. Изберете дизайна на шаблона и го нарисувайте на ръка или свалете желаното изображение, оразмерете го и го принтирайте. Изрежете така създадения дизайн от картон или плексиглас с макетно ножче, за да получите шаблона за своите аксесоари.

 Ботанически шаблон за тъканите

2. Ако желаете, можете да изрежете няколко различни дизайна или пък да ги оцветите в различни цветове. Можете да съчетаете няколко детайла, за да получите ефектен дизайн.

 Ботанически шаблон за тъканите

3. Поставете шаблона на желаното място върху тъканта и го захванете здраво, като можете да го залепите с малко тиксо. Нанесете с четката не много голямо количество от желания цвят боя върху шаблона.

 Ботанически шаблон за тъканите

4. Оставете боята да позасъхне, преди да махнете шаблона, за да не размажете дизайна. Преди да го отстраните, уверете се, че боята е нанесена равномерно.

 Ботанически шаблон за тъканите

5. Оставете боята да изсъхне добре, преди да използвате така освежените аксесоари. Ако се налага, доизпипайте детайлите с малка четка за рисуване, като по този начин можете да добавите към дизайна друг цвят боя.

 Ботанически шаблон за тъканите

Освен листенца, цветчета и цели стръкчета, можете да оформите и по-нетрадиционен дизайн, например да създадете кант за тъканите, който наподобява стръкчета трева. Към този ефектен акцент можете да добавите цветя и други детайли.

 Ботанически шаблон за тъканите


Източник: designspongeonline.com







Няма коментари


ключови думи
идеи за дома, декорация, дизайн, ботанически мотиви

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg