фирми продукти
представяме
работа
 
15 великденски идеи за дома с яйца – част втора

След като вече Ви показахме как да създадете красиви декоративни яйца без боя, вижте сега как да използвате великденските яйчица при празничната декорация на дома. За целта можете да съчетаете изкуствени или естествени детайли, в желаните от Вас цветове и форми.

Първа част


8. Стъклено яйце с цветни яйчица


 15 великденски идеи за дома с яйца – част втора

Вече декорираните яйца можете да аранжирате в голямо стъклено или пластмасово яйце, с прозрачна или полупрозрачна повърхност. Двойната доза яйчен чар ще създаде интересен ефект за интериорите. Ако не разполагате с такова яйце, можете да си го направите от две части, като използвате две подходящи по форма стъклени купи, поставени една върху друга. За повече стабилност залепете по ръбовете с широко тиксо.


9. Пролетни клончета и яйца


 15 великденски идеи за дома с яйца – част втора

Ако не разполагате с много време, можете да създадете този лесен и цветен акцент. За него са Ви необходими висока порцеланова ваза, няколко клончета от разцъфнала овошка и няколко цветни великденски яйца. Напълнете дъното на вазата с камъчета, топки от хартия, дунапрен и прочее, а между тях втъкнете клончетата, за да стоят изправени. Отгоре подредете стабилно цветните великденски яйчица. За по-дълготраен ефект, вместо естествени клончета, можете да си направите такива от хартия – вижте как тук.


10. Ефектно великденско дръвче

 15 великденски идеи за дома с яйца – част втора

Семпла великденска идея, която можете да направите в обикновена кофа или друг подходящ съд. Съберете клончета без цветове и листа, и ги напръскайте с бяла спрей-боя. Оставете да изсъхне и аранжирайте в съда, който сте напълнили предварително с камъчета или пясък. Върху клончетата окачете с конци за шиене или за зъби изрязани от цветен картон птичета и кухи яйчени черупки. Черупките можете да направите, като направите отвори в двата края на всяко яйце и издухате леко с уста съдържанието му. Жълтъците и белтъците използвайте за готвене, а черупките боядисайте в желаните цветове и окачете. Ако решите, можете да използвате изкуствени великденски яйца.


11. Акцент с пролетни стръкчета

 15 великденски идеи за дома с яйца – част втора

Съчетайте няколко детайла, за да направите красив акцент за великденската маса. Поставете красива керамична чаша с дъното нагоре, а през дръжката й прокарайте салфетка. Върху чашата поставете подходящ по форма пръстен за салфетки за хранене – върху него поставете стабилно черупка от яйце, в което сте сипали малко вода и сте потопили късо разцъфнало клонче. Черупката можете да получите, като счупите яйцето в горната част, махнете капачето и изсипете съдържанието.


12. Разноцветни яйчица и изкуствена трева


 15 великденски идеи за дома с яйца – част втора

Вместо великденска кошничка, използвайте дълбоки керамични чинии, в които сте поставили изкуствена трева, малко калчища или нарязана на много тънки ивици хартия. Върху така създаденото ‘гнездо’  подредете разноцветни яйца и допълнете с няколко пъдпъдъчи яйчица.


13. Акцент в шапка

 15 великденски идеи за дома с яйца – част втора

Ако не разполагате с великденска кошничка, можете да я замените с обикновена сламена шапка с периферия. В нея поставете изкуствена или естествена трева, зеленина и цветни яйца. Яйцата може да са кухи, като сте изпразнили предварително черупките от съдържание, а в тях да са втъкнати листчета с великденски послания и пожелания.


14. Яйчени надписи за масата


 15 великденски идеи за дома с яйца – част втора

Използвайте бели или цветни яйца – сварени или сурови, за да изпишете пожелания, имена на гостите или пък ефектни надписи. За целта подредете яйцата в кора и надпишете всяко от тях с перманентен маркер или четка с боя. Всяко яйце трябва да притежава само по една буква. На картинката е показан детайл, при който върху шест яйчица е изписана думата ‘вечеря’.


15. Семпъл панер

 15 великденски идеи за дома с яйца – част втора

Напълнете обикновен тръстиков панер с изкуствена трева или тънки хартиени ивици, а върху тази основа поставете цветни великденски яйца, за да получите семпъл акцент за празника.



Източник: bhg.com







Няма коментари


ключови думи
идеи за дома, великденски идеи, декорация

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg