фирми продукти
представяме
работа
 
Картонена буква - лампа

Вече Ви показахме как да си направите светещи букви за стената, сега ще видите един подобен проект, който е дори по-лесен за изпълнение. С помощта на много плътен картон или плоскостс полиуретаново ядро, можете да изработите лампа във формата на желаната от Вас буква, и дори да изпишете цяла дума. Лампата е подходящ акцент не само за стената, но и за бюрото в домашния кабинет.

Картонена буква - лампа


Необходими материали:


* форма на желаната буква, в желания шрифт – принтиран или очертан на ръка
* плътен картон или плоскостс полиуретаново ядро (т.нар.foamcoreboard) – с дебелина 0.5 сантиметра
* линийка
* макетно ножче
* готови лампички с LED светлина – светодиоди
* пистолет за топъл силикон
* бяло лепило
* маркер

Картонена буква - лампа
Плоскостс полиуретаново ядро


Инструкции:

1. Свалете предварително оразмерената форма на буквата, която искате да използвате. Ако се налага, разпечатайте я на няколко части или я очертайте върху голям лист хартия.

2. Изрежете по контурите и използвайте формата, за да очертаете по периферията същата буква, но върху картона или плоскостта. Използваната тук буква е Е, с височина към 53 сантиметра. С помощта на макетно ножче изрежете по контурите – за да правите прави линии, използвайте линийка.

Картонена буква - лампа

3. Използвайте линийка, за да измерите и отбележите върху задната част на изрязаната плоскост местата за лампичките. Добре е те да бъдат на разстояние към 5 сантиметра една от друга.

Картонена буква - лампа

Картонена буква - лампа

4. С макетно ножче изрежете на отбелязаните места отвори с диаметър поне 1 сантиметър, като съобразите размерите с тези на лампичките – те трябва да могат да се вмъкнат в отворите и да стоят там стабилно. С монета оформете всеки отвор, като я завъртите перпендикулярно във вътрешността на плоскостта.

Картонена буква - лампа

5. Ако лампичките позволяват това, предварително отвийте крушките от фасунгите и вмъкнете детайлите от двете страни. Ако ли не, директно вмъкнете всяка крушка в съответния отвор. Ако използвате LED светлини, това ще намали рисковете от прегряване, тъй като те не се загряват, както обикновените крушки – това е особено полезно, ако правите основата от картон, който е лесно запалим.

Картонена буква - лампа

6. Вмъкнете всички лампички в оформените отвори, докато обработите цялата буква. Включете лампичките в контакта, за да тествате и ги изключете.

Картонена буква - лампа

7. С макетното ножче и линийката измерете и изрежете няколко тесни и дълги парчета от същия материал – картон или плоскост, за да оформите страничните части на буквата. Ако оформяте буква с извивки, единственият начин е да използвате картон.

Картонена буква - лампа

8. Поставете основата с лицевата страна надолу, така че крушките да действат като ограничител – така страничните панели могат да се поставят равномерно.

Картонена буква - лампа

9. За да залепите страничните панели към основата, използвайте пистолет за топъл силикон – нанесете силикона по ръбовете на детайлите и ги притиснете към базата под ъгъл 90 градуса.

Картонена буква - лампа

10. Поставете всички странични части на буквата и изчакайте силиконът да стегне. Окачете буквата на желаното място на стената или я облегнете върху бюрото.

Картонена буква - лампа



Източник: designspongeonline.com







Няма коментари


ключови думи
идеи за дома, креативен проект, дизайн

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg