фирми продукти
представяме
работа
 
Красива пеперудена възглавничка

Създайте свеж дизайн на обикновените декоративни възглавнички, като добавите към предната им част цяло ято разноцветни пеперуди. Тези детайли са чудесно допълнение към интериорите през топлите месеци и са невероятно креативен начин да добавите към палитрата ярки цветове. Освен всичко останало, пеперудените детайли са много лесни за направа.

Красива пеперудена възглавничка

За проекта можете да използвате готови декоративни възглавнички или да ги ушиете сами възглавничка с желаните размери и пълнеж. Те са не само чудесен акцент в интериорите, но и креативен подарък за дома.

Красива пеперудена възглавничка


Какво Ви е необходимо:
готова декоративна възглавничка или калъфка, или плат за нея; игла и конец, или шевна машина; разноцветни парчета филц; ножици; карфици; по-желание – малко препарат за колосване на дрехи.


Как да ги направите:

1. Ако искате да ушиете декоративната възглавничка, изрежете от избраната материя достатъчно голямо парче, за да получите желаните форма и размери, като добавите по няколко сантиметра толеранс от всички страни. Пришийте ръбовете, като оставите едната страна незашита.

Красива пеперудена възглавничка

2. Поставете пълнежа, за да видите каква форма има възглавничката. Във всеки ъгъл поставете по една карфица, за да обозначите работната повърхност.

Красива пеперудена възглавничка

3. Свалете, оразмерете по свой вкус и принтирайте фигурката на пеперудите.

Красива пеперудена възглавничка

Изрежете формата от хартия и я използвайте, за да очертаете и изрежете от няколко цвята филц желания брой пеперуди – в този проект са използвани 16 детайла. Ако желаете по-деликатен ефект, изберете сходни по наситеност нюанси, а ако предпочитате контрастните ефекти, използвайте филц в ярки тонове.

Красива пеперудена възглавничка

4. Свалете калъфката на декоративната възглавничка и поставете пълнежа настрани. Измерете с линийка или на око разстоянията между детайлите и ги забодете с карфици. Ако се налага, направете нужните поправки, преди да пришиете пеперудите към плата.

Красива пеперудена възглавничка

5. С игла или с шевна машина започнете да пришивате пеперудите към калъфката, там където сте ги заболи с карфиците. Направете двоен шев, за да обхванете контурите на тялото, както е показано на  изображението.

Красива пеперудена възглавничка

6. Поставете отново пълнежа в калъфката и пришийте отвора, като можете да пришиете и цип, за да се почиства декоративната възглавничка по-лесно.

Красива пеперудена възглавничка

Красива пеперудена възглавничка

Повдигнете леко крилцата на всяка пеперуда, за да подсилите ефекта. Ако филцът не е достатъчно твърд, за да стоят детайлите по този начин, можете да използвате малко препарат за колосване на дрехи, за да втвърдите крилцата.

Красива пеперудена възглавничка



Източник: rufflesandstuff.com







Няма коментари


ключови думи
идеи за дома, дизайн, интериор, декорация

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg