фирми продукти
представяме
работа
 
Тройна масичка за кафе от... столчета

Ако искате да създадете за дома си лесна и ефектна масичка за кафе, без да похарчите цяло състояние, ето една идея. За нея можете да използвате всякакъв вид столчета без облегалки или малки табуретки, като за проекта са Ви необходими три еднакви мебела.

Тройна масичка за кафе от... столчета

Ако не разполагате с подходящи стари столове, можете да поръчате на дърводелец да Ви направи само основата. За да създадете всеки детайл, трябва да махнете седалката и облегалките на всеки стол и да монтирате върху всяка основа по един кръгъл поднос. За да унифицирате дизайна на мебелите, нанесете върху всички повърхности – основа и подноси, боя в желания цвят. Ако пък искате по-нетрадиционен ефект, боядисайте всеки детайл в различен цвят.


Какво ще Ви е необходимо:


* 3 столчета с подходящ за проекта дизайн или създадени от подходяща основа
* 3 еднакви кръгли подноса за сервиране
* по желание: латексова боя и четка за боядисване (най-лесно е да ползвате спрей-боя)
* широки ивици велкро (самозалепващи се ивици, на принципа на тези при детските обувки) или винтове за дървесина (с болт)
* лепило за дърво


Как да ги направите:

1. Изберете желания цвят и го нанесете върху всички повърхности с четка или спрей. Ако сте намерили подноси в харесван нюанс, можете да боядисате в него само основата. Оставете боята да изсъхне добре.

2. Залепете или заковете подносите към основата. Ако използвате лепило, оставете го да изсъхне добре. Можете да използвате и велкро – изрежете от него три квадратчета и залепете всяко от тях съответно към дъното на подноса и към горната част на основата.

3.  Подредете трите столчета едно до друго, така че краката им да се допират. Изравнете крачетата на съседните детайли. Ако сте решили да използвате винтове, пробийте с дрелка отвори в краката на мебелите и прокарайте винтовете. По-добрият вариант обаче е да използвате ивици велкро, за да бъде мебелът по-гъвкав. За целта нанесете о лепилото върху краката на съседните столчета и залепете върху тях съответните части от велкрото. Съберете мебелите един до друг и залепете съответстващите части една към друга, за да получите тройната холна масичка.

Така създадената холна мебел можете да използвате за сервиране на напитки и закуски, да поставяте книги и списания, или пък да държите дистанционното. Мебелът заема по-малко място от стандартните масички за кафе, а когато не е нужен, може да се помести встрани. Ако използвате велкро, вместо винтове за дърво, можете да отделите частите на холната масичка и да ги използвате поотделно, особено когато искате повече място.


Източник: marthastewart.com







Няма коментари


ключови думи
идеи за дома, интериор, дизайн

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg