фирми продукти
представяме
работа
 
Лесен стол с плетена кожена седалка

 

Вижте подробни инструкции как можете да си направите само удобно и практично столче – табуретка с плетена седалка. Столчето можете да използвате във всекидневната, в детската стая или като допълнителна мебел за сядане в градината.

стол

Седалката на мебела е изработена от вплетени една в друга ивици изкуствена кожа, а основата му е от дъбова дървесина. Ако не умеете да правите мебели, можете да използвате готов стол с повредена седалка или да използвате конструкцията на стар стол, захвърлен в мазето или на тавана. Ако пък направите сами основата, ще можете да я изградите с желаната форма и размери.

стол


Необходими материали:

* тапицерски кабарчета (можете да използвате и такер)
* избрана материя за седалката, нарязана на ивици с желаната ширина – изкуствена кожа, конопен плат, брезент или друга здрава материя
* готова основа или дървен материал за сглобяване на конструкцията
* винтове за дърво
* дрелка, трион, шкурка (ако ще сглобявате мебела)
* чук за кабарчета


Инструкции:


1. Ако не разполагате с готова дървена основа за седалката, нарежете дървените летви с желаните размери – за четирите крака и за страничните подпори.

стол

Пробийте с дрелката отворите за винтовете и ги завинтете при сглобките на частите, за да получите стабилна дървена конструкция за стола.

стол

2. Изгладете повърхностите с шкурка и избършете с влажен парцал. Ако желаете, нанесете оцветител за дърво, боя или лак. Оставете да изсъхне.

стол

стол

3. Нарежете избраната материя на ивици с ширина 4-5 сантиметра, като предварително измерите дървената основа, за да знаете с каква дължина трябва да са ивиците. Към измерените стойности добавете достатъчно толеранс, за да може материята да обгърне изцяло летвите и да бъде захваната от вътрешната страна на мебела.

4. Използвайте чука, за да захванете с тапицерски кабарчета единия край на ивиците, които ще вплитате по дължина, като ги захванете откъм вътрешната страна на летвите. Разпределете ивиците на равни разстояния една от друга, докато оформите изцяло единия слой на седалката. Изпънете всяка ивица и захванете с кабарчета другия й край от другата страна на мебела.

стол

5. Захванете към дървената основа единия край на една от по-късите ивици, които ще вплитате по ширина. Изпънете и започнете да я вплитате в перпендикулярните ивици, като я движите ту отгоре, ту отдолу. Когато я вплетете, захванете свободния й край за другата страна на стола. Направете същата процедура и с останалите къси детайли за седалката, като ги разпределяте на равни разстояния, по възможност нагъсто.

стол

стол


Източник: designspongeonline.com

 







Няма коментари


ключови думи
стол, плетена седалка, табуретка

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg