фирми продукти
представяме
работа
 
Дизайнерски интериор с малко средства

 

Дори да харесвате изтънчения вид на дизайнерските интериори, вероятно високата цена Ви е спирала в желанието Ви да създадете подобен изискан дизайн. Ето обаче няколко съвета на специалистите, които да Ви помогнат да изградите мечтаните интериори с много по-малко средства, без да правите компромис с дизайна.


Начална точка: Основа за дизайна

дизайнерски интериори

Целта е тази спалня да бъде трансформирана по ненатрапчив, но стилен начин, като се използват похвати, подобни на тези при дизайнерското обзавеждане. За вдъхновение е използван интериорът, показан на снимката – той е решен в меки нюанси на сивото, бежовото и бялото, допълнени от яркочервено и светлосиньо. Ключовите елементи са палитрата, отразителните повърхности на нощното шкафче, детайлите върху леглото, лампите и още няколко акцента встрани от фокуса.


Повече стил за по-малко пари

дизайнерски интериори

Ето и резултатът, който дори може да се счита за по-добър от оригиналната спалня. Интериорът е стилен и изискан, без излишни детайли. Ключовите елементи са претворени по сходен начин, без да се копира едно-към-едно дизайнеркото решение. Палитрата е сходна, макар подбраните нюанси да не повтарят показаните напълно – стените са в светлосиньо, а леглото е решено в бяло, шоколадово и тъмночервено.


Отразителни повърхности

дизайнерски интериори

Вдъхновен от стила на 20-те години на миналия век, дизайнът на нощното шкафче съдържа огледална облицовка, която отразява светлината в стаята и умножава нейната сила. За основа е използван обикновен скрин, към който е добавена облицовка от огледални панели и подходящи по дизайн дръжки на чекмеджетата.


Печеливша комбинация

дизайнерски интериори

Тук блестящата метална основа на оригиналните лампи е заменена от интересна хрумка – трофей в сребристо, към който е добавен красив абажур в керемидено червено. За ад се превърне трофеят в основа за настолната лампа, в дъното му е пробит отвор за окабелявнето и металните части с фасонката на електрическата крушка.


Деликатен детайл

дизайнерски интериори

За да създадете деликатен акцент от ефектни рисунки или графики, поставете ги върху основа от текстил в неутрален нюанс, например бежово, както е направено тук. Антрацитено черната рамка ярко контрастира на графиката, без обаче да е кичозна.


Облечени в червено

дизайнерски интериори

За леглото са използвани координиращи материи в бяло и червено – от тях са създадени завивките, кувертюрата и декоративните възглавнички. За основен детайл са избрани кораловите щампи, които допълват комбинацията и едновременно с това са интересен акцент в интериора.


Плюшена тапицерия

дизайнерски интериори

Тапицираната горна дъска на оригиналния дизайн е пресъздадена много успешно чрез плюшена материя в кремаво, допълнена от няколко облечени копчета. Тя е създадена върху МДФ основа, с дунапрен и тапицерия. Резултатът е много ефектен и едновременно деликатен.


Креативни акценти

дизайнерски интериори

За да се координират акцентите с основното обзавеждане, част от декоративните възглавнички са оформени като продълговати рула. Те са ушити от стари хавлиени кърпи в червено и са обточени със същата щампована материя, използвана при останалите детайли. Възглавничките нямат нужда от пълнеж заради рулата на кърпите.


Кокетна табуретка

дизайнерски интериори

Подобно на интериора на снимката, в спалнята е добавена дълга табуретка – пейка, поставена в долната част на леглото. Тя е чудесна за обуване и обличане, както и за поставяне на краката. Тапицерията й е от щампованата с коралови десени материя, използвана на няколко места в обзавеждането, което я унифицира с останалите детайли.


Гостоприемен кът за четене

дизайнерски интериори

Кой казва, че спалнята е само за сън? В единия край на интериора е оформен кът за четене и почивка, обзаведен с фотьойл и малка странична масичка. Той се намира до прозореца, което му осигурява естествена светлина през деня. В интериора са добавени и семпли завеси, окачени върху висок корниз, които стигат до пода на спалнята.


Лесно окачване

дизайнерски интериори

Завесите на прозореца са окачени за червени декоративни панделки, прокарани през вградени в материята халки. Цветът на детайлите допълва вече изградената цветова палитра и контрастира с кремаво белия нюанс на материята.


Модерни геометрични шарки

дизайнерски интериори

Декоративната възглавничка на креслото е със семпъл дизайн и е ушита от светлосива лъскава материя. Детайлите са в яркочервен цвят и оформят красиви геометрични шарки.

Източник: bhg.com

 







Няма коментари


ключови думи
спални, дизайнерски интериори, аксесоари

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg