фирми продукти
представяме
работа
 
Нестандартна лампа от... порцеланови съдове

 

Вероятно сте виждали по магазините подобни винтидж аксесоари, направени от порцеланови детайли, и може би те са грабвали вниманието Ви със своя нестандартен чар. Ето и един проект, който ще Ви покаже как можете да си направите сами подобна лампа за дома. За проекта ще са Ви необходими подръчни материали, като за основа можете да използвате части от стара настолна лампа.

лампа от порцелан

Преди да започнете работа по проекта, изберете порцелановите детайли – стари или нови съдове, чинийки, чайници, чашки и прочее. Ако искате да подсилите винтидж излъчването на аксесоара, изберете съдове с различни шарки, а ако предпочитате еднородния дизайн, подберете едноцветни детайли. Подредбата трябва да стане по големина – най-големите детайли трябва да се поставят в основата, а по-малките трябва да изграждат горната част на настолната лампа.


Необходими материали:

*закупен от магазина или взет от стара лампа комплект части за настолна лампа (окабеляване и конструкция) – абажура можете да добавите отделно по свой избор
* силно лепило за керамика
* порцеланови съдове без дефекти
* голяма чинийка с вълнообразна периферия – тя ще играе ролята на база на лампата и затова трябва да е достатъчно голяма и стабилна, за да издържи
* дрелка с бургия за порцелан и стъкло

лампа от порцелан


Инструкции:

1. Потопете всички части от порцелан в съд със студена вода – това ще намали рисковете порцеланът да прегрее, докато го пробивате с дрелката. Внимателно подсушете съдовете, измерете средата им и пробийте в тях отвори, достатъчни да премине окабеляването. Ако усетите, че порцеланът се загрява, докато работите с дрелката, потопете съда в студената вода, изчакайте, подсушете и продължете да пробивате. За да предпазите повърхностите, под съда можете да поставите парче дървесина.

лампа от порцелан

2. Основната техническа част вече е зад гърба Ви – време е за малко дизайнерски вкус. Изберете начина, по който ще бъдат подредени детайлите на основата, като вземете предвид размерите на комплекта за настолната лампа. Когато вече знаете местата на всеки съд, започнете да залепвате парчетата едно за друго, като намествате отворите им така, че да можете да прокарате кабелите. За да го направите, най-добре е да работите на сектори и да поставяте окабеляването на момента.

лампа от порцелан

3. Когато лепилото стегне довършете окабеляването и сглобете всички части на лампата според инструкциите в комплекта. Добавете крушката, тествайте за безопасност и инсталирайте желания абажур.

лампа от порцелан

Ето и още два варианта на този проект:

лампа от порцелан

Източник: designspongeonline.com

 







Няма коментари


ключови думи
настолна лампа, проекти, порцелан

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg