фирми продукти
представяме
работа
 
Декоративни акценти за пода с шаблон

Лесна за изпълнение техника, която ще Ви помогне да освежите скучните едноцветни подове в дома си. Най-подходящи за нея са настилките от дърво или винил. Що се отнася до детайлите, можете да изберете тези, които Ви харесват най-много – от списание, книга, плат, шаблон или нарисувани на ръка от Вас.

Декоративни акценти за пода с шаблон

Ако обожавате симетрията в интериорите, изберете подходящ по форма детайл и го щамповайте така, че да получите цялостен огледален дизайн. Можете също така да съчетаете няколко детайла, за да оформите дизайн по свой вкус. Техниката можете да използвате не само за пода, но и за стената, за мебелите, дори върху платно, за да създадете акцент за стените. Конкретно този проект е създаден върху настилка, върху която е бил поставен мокет – преди това обаче настилката е боядисана.

Декоративни акценти за пода с шаблон


Необходими материали:

* маркер с тънък писец
* макетен нож
* готов шаблон или няколко листа прозрачен ацетат за направа на желания шаблон
* боя в желания цвят – най-лесно става, ако тя е под формата на спрей
* четки за боядисване

Декоративни акценти за пода с шаблон


Инструкции:

1. Ако повърхностите не са боядисани, предварително можете да нанесете два слоя боя за основата, като оставите боята да изсъхне добре.

2. Преди да продължите, трябва да изберете дизайна, който ще използвате при изпълнението на техниката. Можете да го свалите от интернет и да го принтирате, или да го пречертаете на ръка от книга, списание, дори парче плат. В този проект е използван именно плат с ефектни десени. За да оформите дизайна по-лесно, можете да снимате желаните десени и да обработите изображенията на своя компютър – готовите дизайни оразмерете и принтирайте.

Декоративни акценти за пода с шаблон

3. Ако предпочитате да пречертаете детайлите на ръка, използвайте лист прозрачен ацетат, върху който да очертаете с маркер десените. За повече интерес можете да оформите шаблон по свой вкус, като пречертаете форми от няколко места и ги съчетаете върху ацетата. Готовият шаблон изрежете с макетно ножче по контурите.

Декоративни акценти за пода с шаблон

4. Когато шаблонът е готов, залепете го с малко тиксо на желаното място върху пода и напръскайте със спрей-боята отгоре, като не излизате от контурите. Ако използвате боя в стандартна опаковка, нанесете с четка. Оставете първия слой боя да изсъхне добре и нанесете втори. Когато слоят позасъхне, отлепете шаблона.

Декоративни акценти за пода с шаблон

5. Преместете листа на друго място и повторете процедурата, докато обработите целия под или желаната част от него. Оставете боята да изсъхне за няколко часа. Отгоре можете да нанесете два слоя прозрачен лак, за да запечатате дизайните.


Няколко съвета


# Ако искате да създадете цялостен дизайн, свържете отделните детайли един с друг – най-лесно ще постигнете това, ако завъртите шаблоните и нанесете до детайла.

Декоративни акценти за пода с шаблон

# Ако не използвате боя под формата на спрей, можете да я нанесете с малък валяк от дунапрен, за да не излезете извън очертанията на шаблоните.

#  Ако не сте особено опитни с боядисването изберете органични детайли, вместо строго геометрични, тъй като при тях грешките не се забелязват толкова отчетливо.

Декоративни акценти за пода с шаблон


Източник: designspongeonline.com







Няма коментари


ключови думи
идеи за дома, интериор, дизайн, декорация

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg