фирми продукти
представяме
работа
 
Красива декорация с мече за детската стая


Красива, забавна и цветна, тази декорация за стената на детската стая ще освежи интериора и ще създаде настроение. Детайлът включва изображения на мечета, полумесец и копчета, свързани помежду си върху фон от цветна ивица с ромбове. Вижте подробни инструкции за проекта, включващ боя, четки и няколко шаблона.

Красива декорация с мече за детската стая

Необходими материали:


* дунапренов валяк за боядисване
* акрилна боя в желаните цветове (жълто, кафяво, охра, синьо, бяло, червено, зелено)
* четки за шаблони
* шаблон – можете да закупите готов шаблон или да си го направите със схемите по-долу, като използвате парче картон или прозрачен плексиглас

Красива декорация с мече за детската стая

Красива декорация с мече за детската стая

Инструкции:


1. Свалете схемите по-горе, за да направите шаблоните (ако няма да използвате готови шаблони). Оразмерете ги и ги пуснете на принтера. Пречертайте върху парче картон или плексиглас, и изрежете по контурите с макетно ножче. Всеки детайл оформете в отделен шаблон.

Красива декорация с мече за детската стая

2. Ако стените в детската стая са едноцветни, можете да нанесете втори цвят в долната им част, например синьо. Когато боята изсъхне напълно, обособете ивицата, която ще трансформирате в декоративен фриз – за целта използвайте самозалепваща се бояджийска лента. Ивицата може да е с всякаква ширина, в зависимост от Вашето желание. Ширината й съвпада с диаметъра на ромбовете, които ще направите вътре в нея. В обособената част нанесете два пласта от избрания цвят боя (например светложълто). Изчакайте боята да изсъхне и махнете тиксото.

3. Използвайте парчета бояджийска лента, за да обособите ромбовете, като ги допирате един до друг или оставите разстояние за други детайли между тях. Можете да оформите ромбовете и чрез шаблон – залепете го на място и нанесете отгоре пласт бяла акрилна боя. Оставете да изсъхне.

Красива декорация с мече за детската стая

4. Със същия шаблон минете върху всички ромбове, за да нанесете с четка не много наситен пласт от синята боя, като се концентрирате основно върху периферията на всеки ромб.

5. Поставете върху всеки ромб шаблона с полумесеца и нанесете пласт бяла боя, за да създадете основа за жълтото. Изчакайте да изсъхне, като през това време обработите останалите ромбове из стаята. Поставете отново шаблона и този път нанесете с четка боя с наситен жълт цвят. Ръбовете акцентирайте с охра.

6. Изберете как искате да съчетаете детайлите – мечета, полумесец и копчета. Можете да съчетаете няколко позиции, например мечета, полегнали върху луна, или такива, които са седнали върху лунния сърп. Използвайте различните шаблони.

7. Позиционирайте шаблоните на мечетата върху полумесеца и нанесете в отворите светлокафява боя, като оставите само ушичките, крачетата и муцунката. Оставете боята да съхне, а през това време нанесете на тези места боя в наситено кафяво.

Красива декорация с мече за детската стая

Детайлите оцветете в съответните цветове – червено, зелено, шоколадово и прочее. Очичките и муцунката оформете спрямо позицията на мечето – легнало, със затворени очи, или седнало, с отворени очи.

Красива декорация с мече за детската стая

8. Ако искате да добавите между ромбовете детайли с копчета, използвате двата шаблона за тях. Първо оформете кръгчетата в бяло за основа, оставете да изсъхне и нанесете основния цвят. Оставете боята да изсъхне и отгоре нанесете в кафяво детайлите. Можете да съчетаете копчетата само с мечета.

Красива декорация с мече за детската стая

9. Има много вариации при съчетаването на детайлите и цветовете, Вие можете да изберете желаните от Вас самите.

Красива декорация с мече за детската стая



Източник: tlc.howstuffworks.com







Няма коментари


ключови думи
идеи за дома, декорация, детска стая, интериор

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg