фирми продукти
представяме
работа
 
Бързи идеи за Свети Валентин – част 2

Свети Валентин е чудесен повод да използвате насъбралата се творческа енергия и да я вкарате в няколко бързи проекта за дома. Дори да не сте почитатели на този нетрадиционен за нашата страна празник, можете да използвате тези идеи, за да създадете романтични акценти за своя дом, по всяко време на годината.

Част 1



Сърцевидни подложки за романтична вечеря


Бързи идеи за Свети Валентин – част 2

Подложките от хартия или плат в розово или червено, оформени като сърца, са чудесен акцент към романтичната вечеря за двама. Върху тях можете да поставяте горещите ястия или охладените чаши с вино или шампанско.


Сърце – акцент за романтичната маса


Бързи идеи за Свети Валентин – част 2

Оформете красив акцент за романтичната маса на Свети Валентин, като за целта използвате няколко стъклени чаши и свежи букетчета от романтични рози. Срежете стеблата на розите, за да ги подкъсите, и ги потопете на стръкове в чашите. Оформете стъклените чаши във формата на сърце. Можете да използвате рози в няколко нюанса на червеното и розовото, като ги съчетаете по цвят и размери.


Любовна светлина

Бързи идеи за Свети Валентин – част 2

Вместо да харчите купища пари за скъпи и натруфени валентински поставки за декоративни свещи, направете си такива сами, само с малко розов картон. Изрежете картона на дълги правоъгълници и ги прегънете на четири. Върху всяка четвъртина изрежете сърце или буква (тук например е изписана думата LOVE, като буквата O е сърце). Залепете с тиксо двата края на всяко парче картон и поставете готовите акценти върху обикновени стъклени поставки за декоративни свещи, така че светлината им да преминава през отворите.


Романтични детайли


Бързи идеи за Свети Валентин – част 2

Падащите свободно хартиени каскади от розова или червена хартия са особено интересен акцент за дома за Свети Валентин. С тях можете да декорирате например абажурите на лампите или полилеите. За повече сигурност е добре да използвате термоустойчива хартия, която няма да се загрее от топлината на крушките. За да направите акцентите, прегънете хартията като акордеон и очертайте с молив сърца, като оставите толеранс към ръба на хартията, за да стоят детайлите захванати един за друг. Изрежете формите и разгънете.


Гирлянди за Свети Валентин

Бързи идеи за Свети Валентин – част 2

Друг вид романтична декорация е тази с изрязани от картон в червено и розово сърца. За да направите картонените празнични гирлянди, свалете или очертайте схемата на сърце върху няколко листа розов и червен картон.

Бързи идеи за Свети Валентин – част 2

Изрежете с ножици по контурите и оформете отвора в средата. За целта срежете през върха на всяко сърце, захванете сърцата едно за друго и залепете краищата им с двойнозалепваща лента. Окачете на желаните места из интериора.


Плетени сърца


Бързи идеи за Свети Валентин – част 2

Ако сте на ти с плетенето, можете да разпръснете из дома си няколко красиви плетени акцента от розова и червена прежда, във формата на сърца. Във всеки детайл натъпчете пълнеж от памук или вълна.


Ръчно изработени хартиени акценти за масата


Бързи идеи за Свети Валентин – част 2

Декорирайте романтичната маса с лесни за направа и много евтини акценти от розова и червена хартия. За целта срежете хартията на квадрати (и я прегънете на четири) или използвайте хартиени салфетки. Прегънете десния ръб към левия, за да оформите триъгълник. Прегънете левия ъгъл към дългата страна на триъгълника. Използвайте ножици, за да изрежете арка върху триъгълника, създавайки горната част на сърцата. Изрежете долната част на формите отляво-надясно, като оставите поне 5-7 милиметров толеранс по десния ръб. Разгънете и използвайте като романтичен акцент.



Източник: marthastewart.com и bhg.com







Няма коментари


ключови думи
идеи за дома, декорация, креативни проекти

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg